Η σημασία του Πάσχα για τα παιδιά μας
IMG_6172
Στην κατηγορία: Oι Iστορίες Mου
4 Απριλίου 2018 | 11:08 μμ
Ανανεώθηκε: 04-04-2018, 23:08:05

 

Το Πάσχα, όπως και όλες οι άλλες αργίες, για τα παιδιά μας είναι μια περίοδος ξεκούρασης, μια ευκαιρία να δουν περισσότερο τους γονείς τους αλλά και άλλα μέλη της οικογένειας, παππούδες-γιαγιάδες, θείους-θείες, ξαδέρφια.

Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Το Πάσχα είναι η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης, με πολλά μηνύματα και συμβολισμούς. Θυμάμαι όταν ήμουν παιδί περίμενα με αγωνία τη Μεγάλη Εβδομάδα, πήγαινα κάθε απόγευμα στην εκκλησία, η αγαπημένη μου μέρα ήταν η Μεγάλη Πέμπτη, μου άρεσε να ακούω τα Ευαγγέλια και να βλέπω ένα ένα τα κεριά να ανάβουν μέχρι να γίνουν δώδεκα. Αλλά περίμενα και με μεγάλη αγωνία να έρθει η ώρα που θα βάψω τα αυγά με τη μαμά μου. Μεγάλη Παρασκευή πήγαινα με τα παιδιά της γειτονιάς και  μαζεύαμε λουλούδια για να στολίσουμε τον επιτάφιο. Πόσο όμορφες αναμνήσεις. Μεγάλο Σάββατο, η Πρώτη Ανάσταση για εμάς στην Κεφαλλονιά γίνεται στις 12 το μεσημέρι και τη γιορτάζουμε πετώντας στάμνες από τα μπαλκόνια, ένα έθιμο που ισχύει στα Επτάνησα. Αυτή η πράξη κάνει συμμέτοχους τους πιστούς στην Ανάσταση του Χριστού και συγχρόνως  πατούν το θάνατο.

Μεγαλώνοντας κατάλαβα ότι κάθε μέρα της Μεγάλης Εβδομάδας συμβολίζει τα πάθη του Χριστού και τη Νίκη του απέναντι στο θάνατο μέσα από την Ανάστασή Του.

Σήμερα που έχω παιδιά φροντίζω το Πάσχα να το περνάμε όλοι μαζί στο νησί και προσπαθώ να κάνω μαζί τους όλα όσα έκανα κι εγώ όταν ήμουν παιδί. Αυτό το Πάσχα περάστε όσο περισσότερο χρόνο μπορείτε με τα παιδιά σας. Μοιραστείτε μαζί τους τις δικές σας Πασχαλινές αναμνήσεις, φτιάξτε λαμπάδες, βάψτε μαζί τους τα αυγά, πάρτε τα στον Επιτάφιο και την Ανάσταση. Μπορεί να είναι μικρά αλλά είναι σημαντικό να μεγαλώνουν μαθαίνοντας ότι υπάρχει πάντα δεύτερη ευκαιρία.

Περισσότερα άρθρα μου μπορείτε να βρείτε στο superdad.gr

Ποια είμαι
Anastasias World
Αναστασία Φωκά
BA/MSc Ψυχολογίας
Ψυχοθεραπεύτρια - Οικογενειακή Σύμβουλος - Mindfulness Instructor
Ήρθε η ώρα να συστηθώ… Είμαι η Αναστασία, μαμά δυο παιδιών και εργάζομαι στο χώρο της ψυχικής υγείας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, να διαβάζω βιβλία και επιστημονικά άρθρα, να επιμορφώνομαι και να εξελίσσομαι συνεχώς. Αγαπώ να περνάω χρόνο με την οικογένεια μου, να μαγειρεύω, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω το καράτε, τα ταξίδια, τον καλό καφέ, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου… Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας στο info@anastasiasworld.gr
ODD Sox Greece