Τι σημαίνουν οι Χριστουγεννιάτικες διακοπές για τα παιδιά
IMG_2236
Στην κατηγορία: Oι Iστορίες Mου Οικογένεια
27 Δεκεμβρίου 2017 | 1:14 μμ
Ανανεώθηκε: 27-12-2017, 13:25:30

‘Οταν σκεφτόμαστε τα Χριστούγεννα σε συνδυασμό με τα παιδιά ένα πράγμα μας έρχεται αμέσως στο μυαλό… παιχνίδια. Όλη αυτή η ανυπομονησία των παιδιών να δουν τα παιχνίδια που ζήτησαν από τον Αγιο Βασίλη είναι χαρακτηριστική στις διακοπές των Χριστουγέννων. Θα σας πω την αλήθεια, πάρα πολλές φορές έχω πει και εγώ, όταν σκέφτομαι τι δώρο να πάρω στα παιδιά των φίλων και συγγενών, τα Χριστούγεννα είναι για παιχνίδια.

Τελικά όμως είναι μόνο αυτό; Όταν ρωτάω τα παιδιά μου τι τους άρεσε πιο πολύ στις διακοπές μας από τα φετινά ή από άλλα Χριστούγεννα, πότε δεν μου έχουν πει τα δώρα τους, συγκεκριμένες στιγμές τα έκαναν χαρούμενα κάθε χρονιά. Το ίδιο και εμένα.

Τα Χριστούγεννα μπορούν να είναι πιο ουσιαστικά για εμάς αλλά και τα μικρά μας. Πώς;

  • Βρες χρόνο για όλη την οικογένεια. Στις Χριστουγεννιάτικες διακοπές έχουμε αρκετό χρόνο για να ευχαριστηθούμε ο ένας τον άλλο. Μπορούμε να μαγειρέψουμε όλοι μαζί, να πάμε βόλτες, να παίξουμε, να διασκεδάσουμε, να δούμε ταινίες.
  • Δημιούργησε όμορφες αναμνήσεις. Στολίστε όλοι μαζί το σπίτι και το τραπέζι για τα ρεβεγιόν, φτιάξτε κατασκευές στον ελεύθερο σας χρόνο, καθίστε όλοι μαζί και πείτε Χριστουγεννιάτικες ιστορίες, ακούστε Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, μάθε τους τα κάλαντα, βοήθησε τα να γράψουν το γράμμα στον Άγιο Βασίλη.
  • Μάθε στα παιδιά σου να προσφέρουν. Πάρτα μαζί σου για να διαλέξουν δώρα για τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Βοηθησέ τα να ξεκαθαρίσουν ρούχα και παιχνίδια και να τα δώσουν σε παιδάκια που έχουν ανάγκη.
Ποια είμαι
Anastasias World
Αναστασία Φωκά
BA/MSc Ψυχολογίας
Ψυχοθεραπεύτρια - Οικογενειακή Σύμβουλος - Mindfulness Instructor
Ήρθε η ώρα να συστηθώ… Είμαι η Αναστασία, μαμά δυο παιδιών και εργάζομαι στο χώρο της ψυχικής υγείας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, να διαβάζω βιβλία και επιστημονικά άρθρα, να επιμορφώνομαι και να εξελίσσομαι συνεχώς. Αγαπώ να περνάω χρόνο με την οικογένεια μου, να μαγειρεύω, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω το καράτε, τα ταξίδια, τον καλό καφέ, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου… Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας στο info@anastasiasworld.gr
ODD Sox Greece