Εμείς στολίσαμε…Εσείς;
AND_0432
Στην κατηγορία: Oι Iστορίες Mου
30 Νοεμβρίου 2018 | 11:05 πμ
Ανανεώθηκε: 30-11-2018, 11:05:37

Κάθε χρόνο, από τότε που ήμουν φοιτήτρια, στολίζω το σπίτι το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Νοέμβρη. Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε, αλλά ακόμα θυμάμαι τα σχόλια όσων έμπαιναν στο σπίτι μου. “Είναι πολύ νωρίς”…, “θα τα βαρεθείς όλα αυτά μέχρι να έρθουν τα Χριστούγεννα”.. Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν τα βαρέθηκα!!

Τώρα που έχω παιδιά παρατηρώ ότι κι εκείνα αλλάζουν διάθεση όταν το σπίτι μας φοράει τα γιορτινά του. Όλο το κλίμα των Χριστουγέννων τα κάνει να σκέφτονται αλλιώς. Είναι πιο ήρεμα και τραγουδάνε περισσότερο.  Σκέφτονται από νωρίς να γράψουν γράμμα στον Άγιο Βασίλη να ζητήσουν τα δώρα τους. Όμως έχουν πολύ ωραίες και προτότυπες ιδέες για το τι δώρο θα του πάρουν κι εκείνα.  (Nαι καλά κατάλαβες, του Άγιου Βασίλη). Σκέφτονται τι δώρα θα πάρουν στους φίλους τους.  Ξεκαθαρίζουμε μαζί τα ρούχα και τα παιχνίδια τους για να δώσουμε όσα είναι ακόμα καινούρια σε παιδάκια που τα χρειάζονται.

Ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός πάντα μου προκαλούσε χαρά και ηρεμία. Όλα αυτά τα αναμένα  λαμπάκια που φωτίζουν το σκοτάδι με γεμίζουν αισιοδοξία. Ίσως γι’αυτό να θέλω να τα βλέπω όσο περισσότερο γίνεται. Όλο αυτό το γιορτινό κλίμα μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια, την εποχή που κι εγώ κοιτούσα τον ουρανό περιμένοντας να δω το έλκηθρο να πετάει. Μου θυμίζει πόσο σημαντικό είναι να αγαπάμε, να νοιαζόμαστε και να προσφέρουμε… όλο το χρόνο. Ίσως τελικά όλες αυτές οι μπάλες, τα ξύλινα παιχνίδια, τα στρατιωτάκια, τα καρουζέλ, η χρυσόσκονη να φτιάχνουν κάθε χρόνο το δικό μου παραμύθι. Ένα παραμύθι γεμάτο αγάπη, ελπίδα κι αγαπημένα πρόσωπα.

Ποια είμαι
Anastasias World
Αναστασία Φωκά
BA/MSc Ψυχολογίας
Ψυχοθεραπεύτρια - Οικογενειακή Σύμβουλος - Mindfulness Instructor
Ήρθε η ώρα να συστηθώ… Είμαι η Αναστασία, μαμά δυο παιδιών και εργάζομαι στο χώρο της ψυχικής υγείας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, να διαβάζω βιβλία και επιστημονικά άρθρα, να επιμορφώνομαι και να εξελίσσομαι συνεχώς. Αγαπώ να περνάω χρόνο με την οικογένεια μου, να μαγειρεύω, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω το καράτε, τα ταξίδια, τον καλό καφέ, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου… Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας στο info@anastasiasworld.gr
ODD Sox Greece