Η1Ν1, η δική μας εμπειρία με τον ιό της γρίπης
IMG_2262
Στην κατηγορία: Oι Iστορίες Mου
22 Φεβρουαρίου 2019 | 10:00 πμ
Ανανεώθηκε: 22-02-2019, 10:02:01

Τον τελευταίο καιρό λείπουν πολλά παιδιά από το σχολείο. Κάθε φορά που πηγαίνω να πάρω τα παιδιά μου είναι όλο και λιγότερα παιδάκια στην τάξη. Χθες ήταν μόνο 5 στην τάξη της Ίριδας.   

Βλέποντας αυτή την εικόνα και διαβάζοντας πολλά άρθρα τον τελευταίο καιρό για τον ιό της γρίπης Η1Ν1 θυμήθηκα την δική μου πρόσφατη και καθόλου ευχάριστη εμπειρία και θέλησα να την μοιραστώ μαζί σας.

Πριν λίγο καιρό η Ίριδα ανέβασε πυρετό. τα συμπτώματα αρχικά δεν μας ανησύχησαν καθόλου. Πυρετός που δεν ξεπερνούσε το 38,5, λίγος βήχας και συνάχι. Η μικρή ήταν ευδιάθετη σε γενικές γραμμές. Μίλησα με τον γιατρό και έκανα ότι μου είπε. Όμως οι μέρες περνούσαν, ο πυρετός όχι μόνο δεν υποχωρούσε αλλά ανέβαινε ακόμα περισσότερο, ο βήχας έγινε πιο έντονος και η Ίριδα δεν είχε πια διάθεση. Δεν μπορούσαμε να περιμένουμε άλλο. Πήγαμε κατευθείαν στο νοσοκομείο. Εκεί της έκαναν  όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, η διάγνωση δεν ήταν σαφής, ίσως πνευμονία.  Οι γιατροί προτίμησαν να μείνει στο νοσοκομείο μερικές μέρες να την παρακολουθήσουν, να της δώσουν τα απαραίτητα φάρμακα, τουλάχιστον μέχρι να υποχωρήσει ο πυρετός. Εκεί λοιπόν περιμέναμε να μάθουμε τα αποτελέσματα των εξετάσεων.  Μια μέρα μετά και αφού η μικρή ήταν στο νοσοκομείο με μάσκες, αντιβίωση και καθόλου καλύτερα (πράγμα που με ανησυχούσε ιδιαίτερα), οι γιατροί ήρθαν και μας είπαν ότι οι αιματολογικές εξετάσεις έδειξαν ότι  είχε τον ιό της γρίπης. Κι ότι πρέπει να ακολουθήσουμε μια άλλη φαρμακευτική αγωγή. Φυσικά το κάναμε και η Ίριδα μέσα σε μια μέρα ήταν πολύ καλύτερα.

Όταν βγήκαμε από το νοσοκομείο και ενώ το παιδί ήταν τελείως καλά ,επέλεξα να την κρατήσω σπίτι για μια εβδομάδα. Για να μην κολλήσει κάτι ξανά αλλά και για να είναι ασφαλή τα υπόλοιπα παιδιά.

 

Τελικά, εμείς οι γονείς δεν πρέπει να φοβόμαστε για όλα αυτά που ακούμε και διαβάζουμε κατά καιρούς. Αρκεί η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση για να είναι όλα καλά. 

Όταν λέω πρόληψη εννοώ: 

όταν τα μικρά μας είναι άρρωστα είναι καλό να τα κρατάμε στο σπίτι μέχρι να γίνουν τελείως καλά. Να μην τα στέλνουμε σχολείο αν δεν είναι τουλάχιστον ένα εικοστετράωρο απύρετα χωρίς τη χρήση αντιπυρετικών φαρμάκων.

Να τους μάθουμε να πλένουν τακτικά τα χέρια τους και να αλλάζουν τα ρούχα τους αμέσως μετά το σχολείο.

Να τα μάθουμε να μην ακουμπούν τη μύτη, τα μάτια και το στόμα τους για να μειώσουν τον κίνδυνο μετάδοσης μικροβίων.

Όταν βήχουν ή φτερνίζονται να καλύπτουν το στόμα τους με χαρτομάντηλο.

Και το πιο σημαντικό όταν έχουν πυρετό ή συμπτώματα έντονα  να επικοινωνούμε κατευθείαν με το γιατρό μας. 

Εάν τα συμπτώματα του Η1Ν1 επιβεβαιωθούν ο γιατρός θα σας καθοδηγήσει σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισης του ιού Η1Ν1.

Περισσότερα άρθρα μου μπορείτε να βρείτε στο paidorama.com 

Ποια είμαι
Anastasias World
Αναστασία Φωκά
BA/MSc Ψυχολογίας
Ψυχοθεραπεύτρια - Οικογενειακή Σύμβουλος - Mindfulness Instructor
Ήρθε η ώρα να συστηθώ… Είμαι η Αναστασία, μαμά δυο παιδιών και εργάζομαι στο χώρο της ψυχικής υγείας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, να διαβάζω βιβλία και επιστημονικά άρθρα, να επιμορφώνομαι και να εξελίσσομαι συνεχώς. Αγαπώ να περνάω χρόνο με την οικογένεια μου, να μαγειρεύω, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω το καράτε, τα ταξίδια, τον καλό καφέ, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου… Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας στο info@anastasiasworld.gr
ODD Sox Greece