Ταξίδι με φίλες, αξία ανεκτίμητη
IMG_1409
Στην κατηγορία: Oι Iστορίες Mου
1 Μαρτίου 2019 | 11:11 πμ
Ανανεώθηκε: 01-03-2019, 15:39:35

Ταξίδια σε μέρη μακρινά για να δούμε από κοντα συνήθειες και πολιτισμούς που δεν μοιάζουν με το δικό μας. Ταξίδια σε μεγαλες πολεις με υπέροχα κτίρια, με πολλα μουσεία να δεις, με όμορφους δρόμους να περπατήσεις. Ταξίδια κοντινά για να γνωρίσουμε καλύτερα τον τόπο μας που είναι μαγικός. Διαφορετικά μέρη, διαφορετικοί άνθρωποι, διαφορετικές συνήθειες.. Kάθε ταξίδι που έχω κανει μου έχει μάθει ένα καινούριο χρώμα, μια καινούρια λέξη, έχει γεμίσει το μυαλό μου με μοναδικές εικόνες και εμπειρίες. Είναι απίστευτο πόσο διαφορετικοί αλλά και πόσο ίδιοι είμαστε οι άνθρωποι. Πόσα μας χωρίζουν και πόσα μας ενώνουν!

Το τελευταίο ταξίδι μου, ήταν στο Άμστερνταμ με τις φίλες μου. Πέντε γυναίκες με πολλές υποχρεώσεις, άλλες έχουμε παιδιά,άλλες όχι. Το σίγουρο είναι ότι όλες έχουμε πολλές υποχρεώσεις και λίγο ελεύθερο χρόνο στη διαθεσή μας. Καταφέραμε μετά από πολλές συζητήσεις  να βρούμε τη σωστή ημερομηνία, (ναι ναι δεν ήταν εύκολο)  και να κλείσουμε εισιτήρια περίπου 2 μήνες πριν.

Όλες είχαμε ανάγκη αυτό το ταξίδι, για διαφορετικούς λόγους η καθεμία αλλά και για έναν κοινό να περάσουμε χρόνο μαζί! Μακριά από παιδιά, συζύγους, δουλειές. Εμείς οι 5! 

Οι 2 μήνες πέρασαν γρήγορα και η ώρα που φτάσαμε όλες μαζί στο αεροδρόμιο ήταν γεγονός! Από το αεροδρόμιο κιόλας ήμασταν ενθουσιασμένες, σαν να πηγαίνουμε πενταήμερη.

Το Άμστερνταμ είναι μια υπέροχη πόλη, γεμάτη χρώματα, κανάλια, μουσεία, ποδήλατα, όμορφα μέρη να φας και να πιείς το ποτό σου.

 

Όταν είσαι στο Αματερνταμ δεν γίνεται να μην επισκεφτείς το μουσείο του Van Gogh και το σπίτι της Anne Frank. Δεν γίνεται να μην πας βαρκάδα στα κανάλια, δεν γίνεται να μην κανεις ποδήλατο! Πολυ ποδήλατο. Η πόλη σε συνεπαίρνει, γίνεσαι γρήγορα ένα με τους ντοπιους. Σαν το ποδήλατο να ήταν στην καθημερινότητα σου. Οι ατέλειωτες μακρινές βόλτες στις γειτονιές σε γεμίζουν με χρώματα και μυρωδιές!

Τα κτίρια εντυπωσιακά, ομοιόμορφα και σε πολλές περιπτώσεις στραβά. Ναι στραβά… μας διαβεβαίωσαν βέβαια ότι όταν είσαι μέσα όλα είναι ίσια!!

Ένα ταξίδι μακριά από όλους, με πολυ γέλιο και πολλές διαφορετικές εμπειρίες. Σε μια πόλη φιλόξενη. Τρεις μέρες που μας ένωσαν ακόμα περισσότερο σαν παρέα, έτσι γίνεται πάντα όταν ζεις με αγαπημενους ανθρώπους νέες εμπειρίες! Το σήμερα γίνεται μια όμορφη ανάμνηση που θα θυμάσαι και θα σε δένει για πάντα.

Και μια υπόσχεση, όσο κι αν αλλάζουν οι ζωές μας…εμείς θα κανονίζουμε κάθε φορά το επόμενο ταξίδι μας.Γιατί οταν είμαστε ξεκούραστες και χαρούμενες είμαστε καλύτερες μαμάδες, είμαστε πιο αποδοτικές στη δουλειά μας, είμαστε καλύτερες σύντροφοι

Ποια είμαι
Anastasias World
Αναστασία Φωκά
BA/MSc Ψυχολογίας
Ψυχοθεραπεύτρια - Οικογενειακή Σύμβουλος - Mindfulness Instructor
Ήρθε η ώρα να συστηθώ… Είμαι η Αναστασία, μαμά δυο παιδιών και εργάζομαι στο χώρο της ψυχικής υγείας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, να διαβάζω βιβλία και επιστημονικά άρθρα, να επιμορφώνομαι και να εξελίσσομαι συνεχώς. Αγαπώ να περνάω χρόνο με την οικογένεια μου, να μαγειρεύω, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω το καράτε, τα ταξίδια, τον καλό καφέ, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου… Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας στο info@anastasiasworld.gr
ODD Sox Greece