Τα πρώτα γενέθλια του μωρού μας, η δική μας ξεχωριστή μέρα.
IMG_6773
Στην κατηγορία: Oι Iστορίες Mου Ψυχολογία
1 Φεβρουαρίου 2015 | 7:40 μμ
Ανανεώθηκε: 02-05-2017, 20:54:52

Πριν από λίγο καιρό η Ίριδα έσβησε το πρώτο της κεράκι. Το μωρό μου πήγε ενός. Προετοίμαζα τα γενέθλια της ένα μήνα πριν, ήθελα όλα να είναι τέλεια. Αυτός ο πρώτος χρόνος ήταν πολύ σημαντικός για εκείνη, από τη μέρα που γεννήθηκε μέχρι σήμερα έχει καταφέρει πολλά πράγματα. Κατάφερε να φάει στέρεη τροφή, να επικοινωνεί μαζί μας με δικές της συλλαβές , να μπουσουλήσει, να σταθεί στα πόδια της και τελικά να κάνει τα πρώτα της βήματα. Ένας χρόνος γεμάτος κατορθώματα για αυτή, γεμάτος καινούρια συναισθήματα για μένα.

Για να τα ετοιμάσω όλα λοιπόν, πήγα να βρω τα κατάλληλα διακοσμητικά, να παραγγείλω μια ωραία τούρτα, να διαλέξω τα ποτηράκια, τα πιατάκια που θα ταίριαζαν στο δικό μας πάρτι.

Η μέρα των γενεθλίων της έφτασε, και εγώ άρχισα να στολίζω το σπίτι, καθώς ετοίμαζα λοιπόν και πρόσεχα όλα να είναι τέλεια, άρχισα να σκέφτομαι πως τα πρώτα γενέθλια του παιδιού, είναι γενέθλια και της μαμάς. Πόσα πράγματα και εμείς καταφέρνουμε αυτό τον πρώτο χρόνο, πόσα καινούρια συναισθήματα μας κατακλύζουν συνεχώς. Πόση προσπάθεια για να φανούμε αντάξιες αυτού του μοναδικού ρόλου, της μαμάς. Και κάπου εκεί μου ήρθαν στο μυαλό και τα πρώτα γενέθλια του Ερμή, τα ίδιο έντονα ένιωθα και τότε τη χαρά και τη συγκίνηση για τα κατορθώματα και των δυο μας. Όμως η κάθε εμπειρία και το κάθε παιδί ξεχωριστό.

Ανάμεσα στις σκέψεις μου, είχα τελειώσει το στόλισμα του σπιτιού, όλα ήταν έτοιμα και το κουδούνι χτύπησε, ήρθαν οι πρώτοι μας καλεσμένοι, που δεν ήταν άλλοι από τους πιο αγαπημένους μας φίλους που αποφασίσαμε να γίνουν οικογένεια μας. Γιατί αυτές τις όμορφες και έντονες συναισθηματικά στιγμές χρειάζεσαι δίπλα σου μόνο αυτούς που αγαπάς.

Γιορτάστε μαζί με το παιδί σας αυτή την ξεχωριστή μέρα. Δεν έχει σημασία αν είναι το πρώτο, το δεύτερο ή το τρίτο παιδί.

Αναγνωρίστε στον εαυτό σας ότι κάνατε ότι καλύτερο μπορέσατε, ότι καταφέρατε πολλά μαζί του αυτό το χρόνο και πάρτε δύναμη για όλες τις καινούριες εμπειρίες που θα ζήσετε μαζί.

Πρωτοδημοσιεύτηκε: sissychristidou.com

Ποια είμαι
Anastasias World
Αναστασία Φωκά
BA/MSc Ψυχολογίας
Ψυχοθεραπεύτρια - Οικογενειακή Σύμβουλος - Mindfulness Instructor
Ήρθε η ώρα να συστηθώ… Είμαι η Αναστασία, μαμά δυο παιδιών και εργάζομαι στο χώρο της ψυχικής υγείας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, να διαβάζω βιβλία και επιστημονικά άρθρα, να επιμορφώνομαι και να εξελίσσομαι συνεχώς. Αγαπώ να περνάω χρόνο με την οικογένεια μου, να μαγειρεύω, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω το καράτε, τα ταξίδια, τον καλό καφέ, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου… Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας στο info@anastasiasworld.gr
ODD Sox Greece