7 Τρόποι για να γίνουμε χαρούμενοι
AND_0601
Στην κατηγορία: Ψυχολογία
15 Απριλίου 2019 | 8:29 πμ
Ανανεώθηκε: 15-04-2019, 08:40:22

Πόσο χαρούμενοι είμαστε τελικά; Ακούω ανθρώπους που δεν βρίσκουν τίποτα θετικό να συζητήσουν, που εστιάζουν στα προβλήματα και στις δυσκολίες της καθημερινότητας τους, που ασχολούνται με το τι γνώμη έχουν οι άλλοι για αυτούς και έχουν πάντα κάτι κακό να πουν για κάποιον. Να σχολιάσουν τη ζωή και τις επιλογές των φίλων και γνωστών και να μετράνε τι έχουν λιγότερο και τι περισσότερο από τους άλλους.

Ξέρω, ότι κάποιοι λιγότερα, κάποιοι περισσότερα έχουμε προβλήματα. Όμως το να τα βλέπουμε όλα αρνητικά δεν θα βοηθήσει, μπορεί μάλιστα να σταθεί εμπόδιο  στην εξέλιξη μας και στην ικανότητα μας να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες.

Η αλήθεια είναι ότι αν ξυπνήσουμε το πρωί με θετική διάθεση, και εστιάσουμε στο τι πραγματικά θέλουμε να κάνουμε σήμερα, θα καταφέρουμε να βάλουμε στόχους που θα μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε. Και αν αυτό γίνει συνήθεια μας, κάθε μέρα μας θα είναι καλύτερη. Ας εστιάσουμε στις όμορφες στιγμές, μην τις αφήνουμε να περνάνε σαν να μην ήρθαν ποτέ.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να γίνουμε χαρούμενοι

  • Εστίασε  στα θετικά της ζωής σου.
  • Δες τις αληθινές διαστάσεις των πραγμάτων.
  • Μην συγκρίνεις την ζωή σου και τον εαυτό σου με κανέναν.
  • Θέσε στόχους και προσπάθησε να τους πετύχεις .
  • Μη χάνεις το χρόνο σου προσπαθώντας να γίνεις αρεστός στους άλλους.
  • Μην σχολιάζεις αρνητικά τους άλλους.
  • Φρόντισε και αγάπα τον εαυτό σου.
Ποια είμαι
Anastasias World
Αναστασία Φωκά
BA/MSc Ψυχολογίας
Ψυχοθεραπεύτρια - Οικογενειακή Σύμβουλος - Mindfulness Instructor
Ήρθε η ώρα να συστηθώ… Είμαι η Αναστασία, μαμά δυο παιδιών και εργάζομαι στο χώρο της ψυχικής υγείας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, να διαβάζω βιβλία και επιστημονικά άρθρα, να επιμορφώνομαι και να εξελίσσομαι συνεχώς. Αγαπώ να περνάω χρόνο με την οικογένεια μου, να μαγειρεύω, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω το καράτε, τα ταξίδια, τον καλό καφέ, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου… Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας στο info@anastasiasworld.gr
ODD Sox Greece