Η βάφτιση του παιδιού μου, μια μέρα γεμάτη χαρά
FullSizeRender-4_3
Στην κατηγορία: Oι Iστορίες Mου Ψυχολογία
2 Μαΐου 2015 | 7:38 μμ
Ανανεώθηκε: 02-05-2017, 20:52:02

Αυτή τη φορά θα μοιραστώ μαζί σας μια πολύ προσωπική μου στιγμή, ο λόγος που το αποφάσισα είναι γιατί θυμήθηκα ξανά πόσα συναισθήματα κρύβονται πίσω από το μυστήριο της βάφτισης.

Πριν λίγο καιρό βάφτισα την κόρη μου, κανόνιζα τις λεπτομέρειες του μυστήριου, του στολισμού, της φωτογράφισης περίπου έξι μήνες πριν και ήμουν ήσυχη ότι όλα θα πάνε καλά αφού όλα τα εμπιστεύτηκα σε πολύ καλά χέρια. Ο καιρός πέρασε γρήγορα και η ώρα της βάφτισης ήρθε, ετοιμαστήκαμε λοιπόν όλοι για ένα όμορφο τριήμερο στο νησί όπου και θα βαφτίζαμε τη μικρή μας. Μέχρι τη στιγμή του ταξιδιού ήμουν ήρεμη, χαλαρή και περίμενα απλά εκείνη τη μέρα να έρθει. Όταν έφτασα στο νησί, άρχισα να αγχώνομαι, άρχισα να σκέφτομαι το παιδί μου, θα κλάψει; θα ταλαιπωρηθεί; Κι αν δεν θέλει να μείνει στην αγκαλιά των νονών της; Εκείνες πώς θα νιώσουν αν το μωρό φωνάζει και δεν θέλει να κάτσει μαζί τους; Πολλά ερωτηματικά που σίγουρα με είχαν βασανίσει και στη βάφτιση του Ερμή αλλά έχουν περάσει έξι χρόνια και τα έχω ξεχάσει.

Μια μέρα πριν τη βάφτιση τα συναισθήματα μου ήταν πολλά και μπερδεμένα. Χαρά για τους φίλους που ήρθαν να χαρούν μαζί μας αυτή την ιδιαίτερη στιγμή του μωρού μας, συγκίνηση για τις αγαπημένες μου φίλες που πια θα γίνουν οικογένεια μου και το παιδί μου θα είναι και δικό τους παιδί, άγχος για το μωρό. Και κάπως έτσι ήρθε η μέρα της βάφτισης. Ξυπνήσαμε πρωί για να ετοιμαστούμε και όλα έγιναν ήρεμα. Το μυστήριο ήταν απλό, μαζί μας ήταν μόνο λίγοι συγγενείς και φίλοι, ακριβώς αυτοί που χρειαζόμασταν για μια τόσο ιδιαίτερη, προσωπική στιγμή. Η Ίριδα ήταν ήσυχη στην αγκαλιά των νονών της. Μετά το μυστήριο ακολούθησε μια φωτογράφιση που θυμίζει παραμύθι με φόντο τη θάλασσα και το πράσινο του νησιού, η αλήθεια είναι ότι αυτή τη φωτογράφιση την ευχαριστηθήκαμε όλοι πολύ, μα πιο πολύ η Ίριδα. Φυσικά από μια τέτοια μέρα δεν θα μπορούσε να λείπει το πάρτι, εκεί που όλοι χαλαρώσαμε και περάσαμε καλά.

Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω τις καλύτερες νονές του κόσμου Σίσσυ, Ράνια και Άννα-Μαρία που είναι πάντα κοντά μας. Τον Γιώργο Κωστόπουλο gk-studio.gr για την υπέροχη φωτογράφιση, την Έφη Πολυδούλη και το pd4design.gr για το παραμυθένιο σκηνικό. Και τη sissychristidou.com για τα όμορφα ρούχα που έφτιαξε σε μένα και την Ίριδα.

Πρωτοδημοσιεύτηκε: sissychristidou.com

Ποια είμαι
Anastasias World
Αναστασία Φωκά
BA/MSc Ψυχολογίας
Ψυχοθεραπεύτρια - Οικογενειακή Σύμβουλος - Mindfulness Instructor
Ήρθε η ώρα να συστηθώ… Είμαι η Αναστασία, μαμά δυο παιδιών και εργάζομαι στο χώρο της ψυχικής υγείας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, να διαβάζω βιβλία και επιστημονικά άρθρα, να επιμορφώνομαι και να εξελίσσομαι συνεχώς. Αγαπώ να περνάω χρόνο με την οικογένεια μου, να μαγειρεύω, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω το καράτε, τα ταξίδια, τον καλό καφέ, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου… Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας στο info@anastasiasworld.gr
ODD Sox Greece