οι αποδράσεις που έχουμε όλοι ανάγκη
IMG_3383
Στην κατηγορία: Oι Iστορίες Mου
20 Οκτωβρίου 2017 | 9:39 πμ
Ανανεώθηκε: 20-10-2017, 07:44:30

Και έρχονται και αυτές οι όμορφες προσκλήσεις από αγαπημένους φίλους που γίνονται αφορμή για όμορφα διήμερα. Πριν μια εβδομάδα περίπου, η φίλη μου η Νανά μου είπε ”μην κανονίσετε τίποτα για το επόμενο Σαββατοκύριακο, πάμε Καρπενήσι.” Η πρόταση ήταν ακριβώς αυτό που ήθελα, ένα διήμερο μόνο με φίλους. Πήρα τηλέφωνο τη μητέρα μου να έρθει να κρατήσει τα παιδιά το επόμενο διήμερο, και απλά περίμενα να περάσουν οι μέρες για να ξεκινήσουμε.

Ήρθε γρήγορα η Παρασκευή, το ταξίδι μας με προορισμό το Καρπενήσι ξεκίνησε. Μετά από τρεις ώρες δρόμο, φτάσαμε στην Ονειρόπετρα, αυτό θα ήταν το σπίτι μας για το διήμερο. Ένα υπέροχο ξενοδοχείο μέσα στη φύση. Εντυπωσιάστηκα από την πρώτη στιγμή. Ήταν πιο όμορφα από ότι περίμενα. Πραγματικά ένας χώρος για να πας και να μείνεις μόνο εκεί. Αφού περπάτησα δίπλα στο ποταμάκι που ήταν έξω από το δωμάτιο μας, πήγα πιω καφέ και να δω και τους υπόλοιπους χώρους, εντάξει, μπορεί να μην είχα τα παιδιά μαζί αλλά σαν μαμά πάντα ψάχνω τους παιδότοπους, ο παιδότοπος εδώ είναι υπέροχος έτοιμος να υποδεχτεί μικρά και μεγάλα παιδιά.

Άλλη μια φορά κατάλαβα πόσο ανάγκη έχω να ξεφεύγω από την καθημερινότητα, να κάνω πράγματα που να με γεμίζουν και να έχω δίπλα μου αγαπημένα πρόσωπα. Να μείνω λίγο μόνη με το Νίκο, να γελάσουμε και να κοιμηθούμε λίγο παραπάνω. Η βόλτα στο βουνό ήταν αναζωογονητική, το βράδυ το κρασί δίπλα στο αναμμένο τζάκι μας  χαλάρωσε. Στην Αθήνα δεν έχει χειμωνιάσει ακόμα, εκεί το τζάκι ήταν απαραίτητο. Στιγμές ηρεμίας, συζητήσεις όμορφες, ησυχία για να απολαύσεις τη στιγμή. Σε δυο μέρες άδειασε το κεφάλι μου από τη φασαρία της πόλης, ηρέμησα. Ήταν από εκείνες τις όμορφες αποδράσεις που δεν τις έχεις στο πρόγραμμα, αλλά έρχονται και σε γεμίζουν χαρά και ενέργεια!!

Ποια είμαι
Anastasias World
Αναστασία Φωκά
BA/MSc Ψυχολογίας
Ψυχοθεραπεύτρια - Οικογενειακή Σύμβουλος - Mindfulness Instructor
Ήρθε η ώρα να συστηθώ… Είμαι η Αναστασία, μαμά δυο παιδιών και εργάζομαι στο χώρο της ψυχικής υγείας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, να διαβάζω βιβλία και επιστημονικά άρθρα, να επιμορφώνομαι και να εξελίσσομαι συνεχώς. Αγαπώ να περνάω χρόνο με την οικογένεια μου, να μαγειρεύω, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω το καράτε, τα ταξίδια, τον καλό καφέ, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου… Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας στο info@anastasiasworld.gr
ODD Sox Greece