Αυτά τα Χριστούγεννα φτιάξτε  τα δικά σας στολίδια…(οικογενειακώς)
IMG_4765
Στην κατηγορία: Oι Iστορίες Mου Οικογένεια
15 Δεκεμβρίου 2017 | 10:20 πμ
Ανανεώθηκε: 15-12-2017, 10:28:33

Πριν λίγες μέρες ήρθε ο Ερμής σπίτι και μου είπε “μαμά για το bazaar του σχολείου θέλω να φτιάξω και εγώ κάτι, για να το πουλήσουν”. Μου φάνηκε πολλή καλή ιδέα, έτσι καθίσαμε μαζί, συζητήσαμε τις ιδέες μας και ψάξαμε στο internet για να βρούμε μια πρωτότυπη χριστουγεννιάτικη κατασκευή.

Τελικά, βρήκαμε ένα στολίδι χιονάνθρωπο. Πήγαμε αγοράσαμε τα υλικά και περάσαμε ένα Σαββατοκύριακο φτιάχνοντας χιονάνθρωπους από άσπρες αθλητικές κάλτσες. Δεν θα σας κρύψω ότι περάσαμε οικογενειακώς υπέροχα!!!!! Απλώσαμε στο τραπέζι τις κάλτσες, τα λαστιχάκια, τα κουμπιά, τις χρωματιστές κορδέλες, τα ψαλίδια και τις κόλλες μας και ξεκινήσαμε.

Είναι τόσο εύκολη κατασκευή που ακόμα και η Ίριδα που είναι 4, με λίγη βοήθεια έφτιαξε μερικά στολίδια.

Με τις Χριστουγεννιάτικες κατασκευές η οικογένεια έρχεται πιο κοντά, γελάσαμε πολύ, ανταλλάξαμε ιδέες και γεμίσαμε τις ώρες μας δημιουργικά. Είναι ωραίες αυτές οι δημιουργικές συναντήσεις της οικογένειας γύρω από το τραπέζι. Είναι τα γέλια από μια αστεία ατάκα ή ένα λάθος που τελικά κάνει πιο χαριτωμένη την κατασκευή, είναι η συνεργασία μεταξύ όλων των μελών της οικογένειας. Το μεγάλο αδερφάκι θα βοηθήσει το μικρό και ύστερα εκείνο θα το αγκαλιάσει με χαρά. Είναι η μαμά και ο μπαμπάς που θα ξεχάσουν την καθημερινότητα και θα γελάσουν με τα παιδιά τους αλλά και μεταξύ τους. Είναι εκείνες οι δραστηριότητες που σε γεμίζουν με όμορφα συναισθήματα και κάνουν τις στιγμές σου μοναδικές.

Εμείς το διασκεδάσαμε και τα στολίδια του Ερμή έγιναν ανάρπαστα στο bazaar του σχολείου. Φυσικά κρατήσαμε μερικά και για το σπίτι μας.

Αν δεν έχετε με τι να γεμίσετε το χρόνο των παιδιών όταν κλείσουν τα σχολεία, το προτείνω ανεπιφύλακτα.  Θα περάσετε και εσείς καλά!!!!

Για την κατασκευή μας χρειαστήκαμε:

Λευκές αθλητικές κάλτσες (42-45 νούμερο)

Βαμβάκι

Κουμπιά σε διάφορα μεγέθη

Λαστιχάκια

Κορδέλες

Κόλλα

Ψαλίδι.

Κόψαμε τις κάλτσες στο ύψος που θέλαμε το χιονάνθρωπο, γεμίσαμε την κομμένη κάλτσα με βαμβάκι, ύστερα κλείσαμε το πάνω μέρος της Κάλτσας με λάστιχο και ένα δεύτερο λάστιχο το βάλαμε στη μέση περίπου της κατασκευής έτσι ώστε να δημιουργηθεί το σώμα και το κεφάλι του χιονάνθρωπου. Κολλήσαμε μικρά κουμπάκια για μάτια και μύτη, φτιάξαμε με χρωματιστή κορδέλα το κασκόλ του και ύστερα κολλήσαμε μεγαλύτερα κουμπιά στο σώμα. Με το κομμάτι που κόψαμε από την κάλτσα φτιάξαμε σκουφάκι για το χιονάνθρωπο.

 

Ποια είμαι
Anastasias World
Αναστασία Φωκά
BA/MSc Ψυχολογίας
Ψυχοθεραπεύτρια - Οικογενειακή Σύμβουλος - Mindfulness Instructor
Ήρθε η ώρα να συστηθώ… Είμαι η Αναστασία, μαμά δυο παιδιών και εργάζομαι στο χώρο της ψυχικής υγείας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, να διαβάζω βιβλία και επιστημονικά άρθρα, να επιμορφώνομαι και να εξελίσσομαι συνεχώς. Αγαπώ να περνάω χρόνο με την οικογένεια μου, να μαγειρεύω, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω το καράτε, τα ταξίδια, τον καλό καφέ, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου… Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας στο info@anastasiasworld.gr
ODD Sox Greece