Ζούμε σε μία χώρα όπου μπορούμε να απολαύσουμε τον ήλιο το μεγαλύτερο μέρος του έτους. Τα οφέλη του ήλιου είναι πολλά για τον άνθρωπο, τόσο σωματικά, όσο και ψυχολογικά. Πιο αναλυτικά, ο ήλιος:

  • Δυναμώνει οστά και μύες:

Οι ακτίνες του ήλιου αυξάνουν την βιταμίνη D, βασική για την σωστή λειτουργία του μυοσκελετικού συστήματος.

  • Προστατεύει την καρδιά:

Σύμφωνα με έρευνες, κάτοικοι χωρών με μικρή ηλιοφάνεια είναι πιο πιθανό να νοσήσουν από καρδιαγγειακές παθήσεις, σε σχέση με εκείνους που ζουν σε μία ηλιόλουστη χώρα.

  • Βελτιώνει την διάθεση:

Ο ήλιος αυξάνει τα επίπεδα σεροτονίνης, η οποία είναι γνωστή και ως «ορμόνη της χαράς», κάνοντας έτσι τον άνθρωπο πιο ευδιάθετο, να νιώθει ευεξία και ζωντάνια.

  • Βοηθάει την επιδερμίδα:

Η υπεριώδης ακτινοβολία καθαρίζει το δέρμα, απαλλάσσοντας το από μικροοργανισμούς. Έτσι εξαφανίζονται σπυράκια και μαύρα στίγματα.

  • Βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου:

Τους καλοκαιρινούς μήνες η μελατονίνη, η ορμόνη που μας βοηθά να κοιμόμαστε, επηρεάζεται με αποτέλεσμα να ξεκουραζόμαστε πιο γρήγορα, απολαμβάνοντας καλύτερο ύπνο.

  • Βοηθά στην απώλεια βάρους:

Η σεροτονίνη μειώνει το αίσθημα πείνας, όταν βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα. Έτσι φαίνεται να χορταίνουμε με μικρότερες ποσότητες φαγητού σε σύγκριση με αυτές που καταναλώνουμε τους χειμερινούς μήνες.

Όλα τα παραπάνω εξηγούν το πόσο σημαντικός είναι ο ήλιος για τον άνθρωπο και πόσο μπορεί να βοηθήσει την υγεία του. Δεν θα πρέπει όμως να παραλείπουμε την αντηλιακή προστασία, ούτως ώστε να μπορούμε να απολαύσουμε τα οφέλη του στο έπακρο.

Μαρία Κουλάκογλου

 

ALTERLIFE Boutique Ελληνικό

πηγή:  alterlife.gr