Ώρα για γυμναστική, 4 λόγοι για να αγαπήσεις το πιλάτες.
IMG_0687
Στην κατηγορία: Oι Iστορίες Mου Γυναίκα
10 Μαΐου 2017 | 9:09 πμ
Ανανεώθηκε: 10-05-2017, 09:11:32

Εγώ δεν ήμουν ποτέ τύπος των γυμναστηρίων. Έχω δοκιμάσει διάφορα ήδη γυμναστικής, αλλά πάντα τα παρατούσα. Καταλαβαίνετε, η γνωστή περίπτωση, κάθε Μάρτιο θυμόμουν να γραφτώ γυμναστήριο, γιατί έρχεται το καλοκαίρι, γιατί δεν ντρέπεσαι να μην κάνεις τίποτα για το σώμα σου, μια μέρα θα ξυπνήσεις και δεν θα αναγνωρίζεις τον εαυτό σου. Με αυτά τα επιχειρήματα κατάφερνα να πάω για έναν , το πολύ δύο μήνες.

Δεν θα σας κρύψω ότι ήθελα να βρω κάποιο είδος γυμναστικής που να μπορεί να με κερδίσει. Πάντα πίστευα ότι πρέπει να αγαπάμε και να φροντίζουμε το σώμα μας. Άλλωστε η άσκηση συμβάλλει στην μείωση του άγχους και θεωρείται φυσικό αντικαταθλιπτικό.  Αλλά όσο κι αν το πίστευα η γυμναστική με βάρη δεν μου ταίριαξε ποτέ.

Μέχρι που μια μέρα η αγαπημένη μου φίλη και personal Trainer  Άννα Μαρία Δράκου μου είπε, έλα  να κάνουμε μαζί πιλάτες, μπορεί να σου αρέσει. Φόρεσα το κολάν μου και πήγα, πολύ επιφυλακτικά μπήκα στην αίθουσα και είδα τα κρεβάτια. Ξεκινήσαμε την προπόνηση και αυτό ήταν, μια ώρα μετά είχα βρει το είδος γυμναστικής που μου ταιριάζει. Από εκείνη τη μέρα έχουν περάσει κάτι περισσότερο από τρία χρόνια και το πιλάτες ή love your body, όπως το λένε στο γυμναστήριο μου, έχει κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον μου για γυμναστική.

Επειδή εγώ δεν μπορώ να πω περισσότερα για τη μέθοδο πιλάτες, 4 λόγοι για να κάνεις πιλάτες από την personal trainer  Άννα Μαρία Δράκου:

  • Αποτελεί μια καλή μέθοδο γυμναστικής ακόμα και για κάποιον χωρίς ιδιαίτερα καλή φυσική κατάσταση.
  • Ενισχύει την μυϊκή δύναμη και την ευλυγισία του σώματος, βοηθώντας την καθημερινότητα μας.
  • Βοηθάει στην ορθοσωμία, καθώς ενδείκνυται ως θεραπεία αποκατάστασης της σπονδυλικής στήλης όπως σκολίωση ή οσφυαλγία.
  • Μαθαίνεις να ελέγχεις την αναπνοή σου, παράλληλα με την κίνηση του σώματος σου. Με αυτό τον τρόπο νιώθεις σίγουρος και άνετος με το σώμα σου ακόμα και στις πιο απαιτητικές ασκήσεις του πιλάτες.
Ποια είμαι
Anastasias World
Αναστασία Φωκά
BA/MSc Ψυχολογίας
Ψυχοθεραπεύτρια - Οικογενειακή Σύμβουλος - Mindfulness Instructor
Ήρθε η ώρα να συστηθώ… Είμαι η Αναστασία, μαμά δυο παιδιών και εργάζομαι στο χώρο της ψυχικής υγείας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, να διαβάζω βιβλία και επιστημονικά άρθρα, να επιμορφώνομαι και να εξελίσσομαι συνεχώς. Αγαπώ να περνάω χρόνο με την οικογένεια μου, να μαγειρεύω, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω το καράτε, τα ταξίδια, τον καλό καφέ, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου… Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας στο info@anastasiasworld.gr
ODD Sox Greece