Βιβλίο-πρόταση: O Nέλο και το μαγικό πινέλο, της Βάνας Μαυρίδου
IMG_8435
Στην κατηγορία: Oι Iστορίες Mου
8 Οκτωβρίου 2018 | 10:46 πμ
Ανανεώθηκε: 08-10-2018, 11:57:31

 

Αυτό το Σαββατοκύριακο το περάσαμε διαβάζοντας το Νέλο και το μαγικό πινέλο ξανά και ξανά. Η Ίριδα αγάπησε το αγοράκι που του άρεσε τόσο πολύ να ζωγραφίζει με το πινέλο του. Συχνά διέκοπτε το διάβασμα του παραμυθιού για να με ρωτήσει “ μαμά, γιατί ο Νέλο δεν πιστεύει ότι ζωγραφίζει ωραία;” , “είναι αλήθεια μαγικό το πινέλο του;”  , “γιατί δεv έχει φίλους;”….Αυτό όμως που μου άρεσε περισσότερο ήταν το τελικό της συμπέρασμα “αυτό το παιδάκι είναι χαρούμενο όταν ζωγραφίζει, να του πάρουμε πολλά πινέλα”.

Ο Νέλο είναι ένα αγοράκι που έχει κλειστεί στον εαυτό του και το μόνο που θέλει είναι ένα πινέλο για να ζωγραφίζει, όταν τελικά παίρνει το πινέλο αρχίζουν να συμβαινουν μικρά θαυματα στη ζωή του. Αποκτά φίλους και με το πινέλο του γεμίζει χρώμα το σχολείο κι όλη την περιοχή όπου ζούσε. Ο Νέλο πίστευε πως το πινέλο του ήταν μαγικό. Τελικά όμως η μαγεία έβγαινε από μέσα του.  Ο Νέλο θα καταλάβει με τον πιο όμορφο τρόπο ότι εκείνος ευθύνεται για όλες τις όμορφες αλλαγές στη ζωή του.

Ο Νέλο και το μαγικό πινέλο είναι ένα παραμύθι που λέει στα παιδιά (αλλά και τους γονείς), πόσο σημαντικό είναι να κάνουμε όλα όσα αγαπάμε, να πιστεύουμε στον εαυτό μας και να ονειρευόμαστε.

Είναι ένα παραμύθι που μαθαίνει στα παιδιά μας ότι η δύναμη είναι μέσα τους. Ότι είναι σημαντικό να εμπιστεύονται τον εαυτό τους και τα ταλέντα τους. Ένα παραμύθι που μαθαίνει στους γονείς να παρατηρούν τα παιδιά τους και να τα βοηθούν με όποιο τρόπο μπορούν να βρουν τι πραγματικά τα ευχαριστεί, τι πραγματικά τα κανει χαρούμενα.

Εμείς το απολαύσαμε και σας το προτείνουμε!!!

Ποια είμαι
Anastasias World
Αναστασία Φωκά
BA/MSc Ψυχολογίας
Ψυχοθεραπεύτρια - Οικογενειακή Σύμβουλος - Mindfulness Instructor
Ήρθε η ώρα να συστηθώ… Είμαι η Αναστασία, μαμά δυο παιδιών και εργάζομαι στο χώρο της ψυχικής υγείας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, να διαβάζω βιβλία και επιστημονικά άρθρα, να επιμορφώνομαι και να εξελίσσομαι συνεχώς. Αγαπώ να περνάω χρόνο με την οικογένεια μου, να μαγειρεύω, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω το καράτε, τα ταξίδια, τον καλό καφέ, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου… Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας στο info@anastasiasworld.gr
ODD Sox Greece