Τα σχολεία άνοιξαν, είναι επίσημο..Καλή σχολική χρονιά
2017-09-11-PHOTO-00000595
Στην κατηγορία: Oι Iστορίες Mου
7 Σεπτεμβρίου 2018 | 12:08 πμ
Ανανεώθηκε: 07-09-2018, 00:06:28

Πρώτη μέρα στο σχολείο! Όλη η προετοιμασία για το άνοιγμα του σχολείου με πηγαίνει στα δικά μου σχολικά χρόνια. Η μυρωδιά του βιβλιοπωλείου, ο ενθουσιασμός για να αγοράσω τα τετράδια, τα μολύβια, την κασετίνα και την τσάντα που ήθελα.

Η μυρωδιά των βιβλίων…πόσες αναμνήσεις σου ξυπνάει μια μυρωδιά…Αυτή η μέρα έχει χαρά αλλά και μια μελαγχολία. Χαρά γιατί θα ξανασυναντήσουμε αγαπημένους φίλους, γιατί θα μπούμε στο γνωστό μας πρόγραμμα, που εκτός από διάβασμα έχει και διαλείμματα και εκδρομές και γέλια και πειράγματα, γιατί θα αρχίσουν ξανά δραστηριότητες που αγαπάμε. Αλλά και μελαγχολία, γιατί κάπου εδώ τελειώνει η χαλαρότητα, τελειώνει το καλοκαίρι και  το πρόγραμμα γεμίζει, ακόμα και όταν είμαστε παιδιά. Και ξαφνικά η φωνή του Ερμή με επαναφέρει στην πραγματικότητα , βρήκε την κασετίνα που μου ζητάει από τα μέσα  Αυγούστου περίπου! Χαρούμενος τρέχει γύρω μου και κοιτάζει τετράδια, μολύβια, στυλό, γόμες και τα διαλέγει με προσοχή για να είναι cool! Ποσό σημαντικό είναι να είσαι cool σε αυτή την ηλικία.. Και εγώ γελάω με αυτά που συζητάμε ψάχνοντας και χαίρομαι που μεγαλώνει και είναι τόσο ενθουσιασμένος με το σχολείο.

Το  σχολείο του Ερμή άνοιξε νωρίτερα, και η πρώτη μέρα ήταν γιορτή! Μαζευτήκαμε στο προαύλιο και με γέλια και όμορφα συνθήματα υποδεχτήκαμε γονείς, μαθητές και δάσκαλοι την Καινούρια σχολική χρόνια! Τελικά αυτό χρειάζονται τα παιδιά, η πρώτη μέρα να είναι γιορτή!  Να τα κάνουμε να νιώσουν ότι κάτι όμορφο ξεκινάει, που θα τα γεμίσει με  καινούριες εμπειρίες, γνώσεις, καινούριους φίλους. Ας κάνουμε την πρώτη μέρα ξεχωριστή λοιπόν, μετά το σχόλασμα πάμε κάπου όλοι μαζί να γιορτάσουμε την έναρξη της καινούριας σχολικής χρονιάς!!

Καλή σχολική χρόνια!!

 

Ποια είμαι
Anastasias World
Αναστασία Φωκά
BA/MSc Ψυχολογίας
Ψυχοθεραπεύτρια - Οικογενειακή Σύμβουλος - Mindfulness Instructor
Ήρθε η ώρα να συστηθώ… Είμαι η Αναστασία, μαμά δυο παιδιών και εργάζομαι στο χώρο της ψυχικής υγείας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, να διαβάζω βιβλία και επιστημονικά άρθρα, να επιμορφώνομαι και να εξελίσσομαι συνεχώς. Αγαπώ να περνάω χρόνο με την οικογένεια μου, να μαγειρεύω, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω το καράτε, τα ταξίδια, τον καλό καφέ, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου… Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας στο info@anastasiasworld.gr
ODD Sox Greece