6 πράγματα που χρειάζεται η κόρη από τη μαμά της
IMG_6910
Στην κατηγορία: Οικογένεια Ψυχολογία
5 Ιουνίου 2017 | 9:15 πμ
Ανανεώθηκε: 05-06-2017, 09:27:42

Η σχέση μαμάς – κόρης, είναι μια πολυσυζητημένη σχέση. Έχει έντονες συγκρούσεις, καβγάδες, αλλά και ένα απίστευτο δέσιμο και πολλή αγάπη. Είναι μια σχέση στοργής και οργής. Εμείς οι μαμάδες που έχουμε κόρες δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε το πρότυπο τους. Ό,τι βλέπουν από εμάς αυτό θα μιμηθούν αργότερα. Για να μεγαλώσουμε ασφαλή κορίτσια, που να πιστεύουν στον εαυτό τους , πρέπει εμείς πρώτα να είμαστε ασφαλής και καλά.

Εγώ έχω το δικό μου παράδειγμα να σας πω. Η Ίριδα μεγαλώνει και όλο και περισσότερο έρχεται κοντά μου όταν ετοιμάζομαι, με παρακολουθεί κι ύστερα μου ζητάει τα πινέλα για να βαφτεί κι εκείνη ή τις κρέμες μου για να βάλει λίγο, σαν τη μαμά. Συνήθως, δεν της χαλάω χατίρι, της βάζω λίγο ρουζ και λίγη κρέμα στο χεράκι και είναι χαρούμενη όλη μέρα. Αυτό που παρατηρώ όμως ακόμα πιο έντονα, είναι ότι αντιγράφει κάθε μου κίνηση και κάθε λέξη. Χρησιμοποιεί όλες τις  εκφράσεις και τις κινήσεις  μου όταν θέλει να εκφράσει τη χαρά, το θυμό της ή την αγάπη της. Οι πράξεις μας και οι επιλογές μας επηρεάζουν τις κόρες μας, είναι ένα μάθημα ζωής γι’ αυτές.

 

6 πράγματα που χρειάζεται η κόρη από τη μαμά της:

  • Να νιώθει την αγάπη της.
  • Να την ενθαρρύνει.
  • Να την αφήσει να κάνει λάθη.
  • Την σταθερότητα της.
  • Την αποδοχή της.
  • Να είναι προτεραιότητα της.
Ποια είμαι
Anastasias World
Αναστασία Φωκά
BA/MSc Ψυχολογίας
Ψυχοθεραπεύτρια - Οικογενειακή Σύμβουλος - Mindfulness Instructor
Ήρθε η ώρα να συστηθώ… Είμαι η Αναστασία, μαμά δυο παιδιών και εργάζομαι στο χώρο της ψυχικής υγείας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, να διαβάζω βιβλία και επιστημονικά άρθρα, να επιμορφώνομαι και να εξελίσσομαι συνεχώς. Αγαπώ να περνάω χρόνο με την οικογένεια μου, να μαγειρεύω, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω το καράτε, τα ταξίδια, τον καλό καφέ, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου… Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας στο info@anastasiasworld.gr
ODD Sox Greece