Μαμά για δεύτερη φορά, 6 τρόποι για να κάνεις πιο εύκολη την καθημερινότητα σου
IMG_5599
Στην κατηγορία: Οικογένεια Ψυχολογία
12 Ιουνίου 2017 | 9:00 πμ
Ανανεώθηκε: 12-06-2017, 17:26:25

 

Όταν γεννήθηκε η Ίριδα η αγωνία μου ήταν πως θα μοιράσω τον   χρόνο μου σε δυο παιδιά. Μέσα σε μια καθημερινότητα γεμάτη τρέξιμο, όλος ο ελεύθερος χρόνος μου ήταν αφιερωμένος στον Ερμή, μέχρι να κοιμηθεί τουλάχιστον.

Όταν το δεύτερο παιδί ήρθε στο σπίτι αυτό άλλαξε, μοιραία δεν μπορούσαμε όλο τον ελεύθερο χρόνο να τον γεμίσουμε μόνο με αυτά που του άρεσαν. Στην αρχή γιατί η μικρή με είχε ανάγκη και ύστερα γιατί και αυτή μεγάλωνε και διεκδικούσε το χρόνο μου. Όπως είναι λογικό και εγώ ήθελα να είμαι μαζί της, δεν ήθελα να χάνω τα πρώτα της χαμόγελα, τις πρώτες της λεξούλες, τα πρώτα της βήματα. Ήθελα να την μεγαλώσω εγώ, όπως ακριβώς έκανα και με τον Ερμή. Όμως και ο Ερμής με είχε ανάγκη, η ζωή του είχε αλλάξει με τον ερχομό της αδερφής του, ήθελα αυτή η αλλαγή να είναι όσο πιο ανώδυνη γινόταν για αυτόν.

Και κάπου εδώ προσπαθώντας να τα συνδυάσω όλα, κουράστηκα πολύ τρέχοντας μια πίσω από τον έναν, μια πίσω από την άλλη, χωρίς να  σκέφτομαι ακριβώς τι κάνω. Ένα πρωί λοιπόν πήγα τον Ερμή στο σχολικό, και γύρισα να μαγειρέψω, όπως κάνω κάθε πρωί, πριν πάω για δουλειά. Εκεί άρχισα να καταλαβαίνω ότι κάτι κάνω λάθος, ήμουν εξαντλημένη, άραγε τα παιδιά ήταν χαρούμενα;

Προσπάθησα να το διορθώσω όσο ήταν νωρίς, άλλωστε μια μαμά που έχει εξαντληθεί σίγουρα δεν είναι μια καλή μαμά. Με αυτή τη σκέψη  έφτιαξα ένα καλύτερο πρόγραμμα και αυτό μας βοήθησε όλους.

6 τρόποι για να κάνεις πιο εύκολη την καθημερινότητα σου :

  • Ασχολήσου με το κάθε παιδί ξεχωριστά.
  • Βοήθησε το μεγαλύτερο παιδί να αναλάβει κάποια καθήκοντα ανάλογα με την ηλικία του.
  • Βρες χρόνο για δραστηριότητες με το  μεγαλύτερο παιδί.
  • Προσπάθησε να είσαι ειλικρινής με τα παιδιά σου.
  • Ζήτησε βοήθεια όποτε  χρειάζεται.
  • Βρες χρόνο για  τον εαυτό σου.
Ποια είμαι
Anastasias World
Αναστασία Φωκά
BA/MSc Ψυχολογίας
Ψυχοθεραπεύτρια - Οικογενειακή Σύμβουλος - Mindfulness Instructor
Ήρθε η ώρα να συστηθώ… Είμαι η Αναστασία, μαμά δυο παιδιών και εργάζομαι στο χώρο της ψυχικής υγείας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, να διαβάζω βιβλία και επιστημονικά άρθρα, να επιμορφώνομαι και να εξελίσσομαι συνεχώς. Αγαπώ να περνάω χρόνο με την οικογένεια μου, να μαγειρεύω, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω το καράτε, τα ταξίδια, τον καλό καφέ, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου… Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας στο info@anastasiasworld.gr
ODD Sox Greece