6 λόγοι για να διαβάζουμε παραμύθια στα παιδιά μας
IMG_0405
Στην κατηγορία: Παιδί Ψυχολογία
21 Ιουλίου 2017 | 10:49 πμ
Ανανεώθηκε: 21-07-2017, 11:05:41

Χθες ήμουν στο βιβλιοπωλείο και έψαχνα να βρω καινούρια παραμύθια για την Ίριδα. Ψάχνοντας στα ράφια, κοιτώντας τα εξώφυλλα και ξεφυλλίζοντας τα βιβλία, θυμήθηκα όλα τα παραμύθια που έχω διαβάσει και στα δυο παιδιά όλα αυτά τα χρόνια. Πραγματικά είναι πάρα πολλά.

Στο σπίτι μας από όταν γεννήθηκε ο Ερμής τα παραμύθια έγιναν μέρος της καθημερινότητας μας. Του άρεσε πολύ να του διαβάζουμε, η αγαπημένη του ώρα ήταν πριν κοιμηθεί, ήθελε ένα παραμύθι για να χαλαρώσει. Αυτή ήταν η δική μας ώρα. Ο Ερμής πια δεν χρειάζεται παραμύθια, διαβάζει μόνος του το βιβλίο του πριν κοιμηθεί. Όμως αυτή την όμορφη συνήθεια , πριν τον ύπνο, την έχουμε και με την Ίριδα. Κάθε βράδυ διαβάζουμε ένα παραμύθι πριν πούμε καληνύχτα.

Μου αρέσει πολύ αυτή η διαδικασία, νιώθω πάντα ότι με φέρνει πιο κοντά στο παιδί, μέσα από την ιστορία ενός παραμυθιού μπορώ να τους μάθω ότι εκεί έξω υπάρχει το καλό και το κακό, υπάρχει ο αποχωρισμός, υπάρχει αγάπη, υπάρχουν φίλοι. Μαθαίνουν τι σημαίνει συμπαράσταση, σεβασμός, κατανόηση και άλλες σημαντικές άξιες  μέσα από ιστορίες που μπορούν να κατανοήσουν.

6  λόγοι για να διαβάζουμε παραμύθια στα παιδιά μας:

  1. Τα παιδιά γίνονται πιο αισιόδοξα.
  2. Αναπτύσσουν τη φαντασία τους.
  3. Μαθαίνουν ότι υπάρχει το καλό και το κακό.
  4. Μαθαίνουν να αντιμετωπίζουν θέματα όπως θάνατος, αποχωρισμός.
  5. Κάνει καλύτερη τη σχέση γονιού-παιδιού.
  6. Μαθαίνουν να αγαπούν το διάβασμα.
Ποια είμαι
Anastasias World
Αναστασία Φωκά
BA/MSc Ψυχολογίας
Ψυχοθεραπεύτρια - Οικογενειακή Σύμβουλος - Mindfulness Instructor
Ήρθε η ώρα να συστηθώ… Είμαι η Αναστασία, μαμά δυο παιδιών και εργάζομαι στο χώρο της ψυχικής υγείας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, να διαβάζω βιβλία και επιστημονικά άρθρα, να επιμορφώνομαι και να εξελίσσομαι συνεχώς. Αγαπώ να περνάω χρόνο με την οικογένεια μου, να μαγειρεύω, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω το καράτε, τα ταξίδια, τον καλό καφέ, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου… Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας στο info@anastasiasworld.gr
ODD Sox Greece