Καλοκαίρι, έξι τρόποι για να έρθουμε πιο κοντά με τα παιδιά μας
IMG_4401
Στην κατηγορία: Ψυχολογία
20 Ιουλίου 2018 | 12:35 πμ
Ανανεώθηκε: 20-07-2018, 00:53:09

 

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που θέλουμε να χαλαρώσουμε. Να ξεκουραστούμε και να γεμίσουμε μπαταρίες για το χειμώνα που έρχεται. Είναι η εποχή που έχουμε περισσότερες μέρες άδεια από τη δουλειά και κανονίζουμε που θα πάμε διακοπές.

Αλλά ακόμα κι αν για κάποιο λόγο δεν πάμε διακοπές σίγουρα προσπαθούμε τις μέρες που δεν δουλεύουμε να κάνουμε ένα πρόγραμμα διαφορετικό. Να πάμε θάλασσα, να κάνουμε βόλτες από το πρωί, να χαρούμε τα παιδιά μας και να ζήσουμε όμορφες στιγμές μακριά από το άγχος και το πρόγραμμα της καθημερινότητας.

Αυτοί οι χαλαροί ρυθμοί μας δίνουν την ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά στα παιδιά μας και να επικοινωνήσουμε μαζί τους περισσότερο.

6 τρόποι για να έρθουμε πιο κοντά με τα παιδιά μας:

  • Καθίστε για πρωινό όλοι μαζί . Το καλοκαίρι έχουμε την ευκαιρία να ξυπνάμε όλοι μαζί και να είμαστε χαλαροί. Ξυπνήστε, ετοιμάστε μαζί το πρωινό σας και οργανώστε το πρόγραμμα της ημέρας σας. Πείτε τι σκέφτεστε και ακούστε και τις προτάσεις των παιδιών.

 

  • Ακούστε τα! Θα περάσετε αρκετό χρόνο μαζί. Συζητήστε μαζί τους, ακούστε τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους.

 

  • Μιλήστε τους. Πείτε τους ότι τα αγαπάτε,  μοιραστείτε κι εσείς μαζί τους τα συναισθήματά σας.

 

  • Δημιουργήστε αστείες στιγμές. Βρείτε λόγους για να γελάσετε μαζί, πείτε ανέκδοτα, γελάστε όλοι μαζί με μια αστεία στιγμή στη βόλτα, στο σπίτι, στην παραλία.

 

  • Παίξτε μαζί. Τώρα έχετε ελεύθερο χρόνο, εκμεταλλευτείτε τον για να παίξετε και να διασκεδάσετε με τα παιδιά σας.

 

  • Χαλαρώστε. Στις διακοπές ξεχάστε το ρολόι και το πρόγραμμα. Βγείτε από το πρόγραμμα χωρίς τύψεις  και μη βιάζεστε, τώρα δεν υπάρχει κανένας λόγος βιασύνης, απλά απολαύστε τις στιγμές με την οικογένειά σας.

Περισσότερα άρθρα μου μπορείτε να βρείτε στο thecaller.gr/marias-diary/

Ποια είμαι
Anastasias World
Αναστασία Φωκά
BA/MSc Ψυχολογίας
Ψυχοθεραπεύτρια - Οικογενειακή Σύμβουλος - Mindfulness Instructor
Ήρθε η ώρα να συστηθώ… Είμαι η Αναστασία, μαμά δυο παιδιών και εργάζομαι στο χώρο της ψυχικής υγείας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, να διαβάζω βιβλία και επιστημονικά άρθρα, να επιμορφώνομαι και να εξελίσσομαι συνεχώς. Αγαπώ να περνάω χρόνο με την οικογένεια μου, να μαγειρεύω, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω το καράτε, τα ταξίδια, τον καλό καφέ, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου… Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας στο info@anastasiasworld.gr
ODD Sox Greece