Έξι τρόποι για να κρατήσουμε τη σχέση μας ζωντανή
IMG_3296
Στην κατηγορία: Σχέσεις Ψυχολογία
13 Σεπτεμβρίου 2017 | 8:55 πμ
Ανανεώθηκε: 13-09-2017, 08:57:18

Πολύ συχνά σκέφτομαι όλα όσα μια γυναίκα έχει να κάνει μέσα στη μέρα. Να σηκωθούμε νωρίς το πρωί, να ετοιμάσουμε τα παιδιά για το σχολείο και να προλάβουμε να ετοιμαστούμε και εμείς για τη δουλειά. Να δουλέψουμε 8-10 ώρες και ύστερα να πρέπει να πάμε σουπερ μάρκετ, να διαβάσουμε τα παιδιά και να ετοιμάσουμε το φαγητό. Είναι αλήθεια ότι τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας το πρόγραμμα είναι κουραστικό και δύσκολο. Τις πιο πολλές φορές περιοριζόμαστε στο ρόλο της εργαζόμενης και της μητέρας και με το σύντροφο μας έχουμε διαλόγους σαν και αυτόν. “ Προλαβαίνεις να πάρεις το παιδί από το σχολείο σήμερα;” “Ναι.” “Ωραία, για να προλάβω να πάω για ψώνια μετά τη δουλειά.”

Δεν σας κρύβω ότι και εγώ συχνά βλέπω τον εαυτό μου μέσα σε μια γρήγορη καθημερινότητα, που δεν μου δίνει πολύ χρόνο να σκεφτώ ότι με το Νίκο πρέπει να μιλάω λίγο περισσότερο, πρέπει να βλεπόμαστε λίγο περισσότερο μόνοι, χωρίς τα παιδιά. Τα χρόνια περνάνε, οι ευθύνες μεγαλώνουν αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε τη σχέση μας.

Αλήθεια μετά από οκτώ χρόνια και δυο παιδιά, πώς μπορούμε να κρατήσουμε τη σχέση μας ζωντανή;

6 tips για να κρατήσουμε τη σχέση μας ζωντανή:
1. Να περνάμε ευχάριστο χρόνο μαζί. Είναι σημαντικό με το σύντροφο μας να γελάμε. Να κάνουμε αστεία και να διασκεδάζουμε.
2. Να λέμε σ’ αγαπώ. είναι πολύ σημαντικό να μοιραζόμαστε τα συναισθήματα μας.
3. Να επικοινωνούμε. Να βρίσκουμε χρόνο να λέμε στο σύντροφο μας όλα όσα μας αρέσουν ή μας στεναχωρούν.
4. Να βγαίνουμε ραντεβού. Τι και αν μένουμε στο ίδιο σπίτι, είναι πολύ σημαντικό να ξεφεύγουμε που και που από τη ρουτίνα. Ας κανονίσουμε να βρεθούμε στο αγαπημένο μας στέκι μετά τη δουλειά.
5. Η σεξουαλική ζωή είναι πολύ σημαντικό κεφάλαιο σε μια σχέση, ας την κρατάμε ζωντανή.
6. Να θαυμάζουμε το σύντροφο μας και να αναγνωρίζουμε όλα όσα κάνει. Να τον επιβραβεύουμε και να του δείχνουμε ότι είναι σημαντικός για μας.

Μια σχέση για να μείνει ζωντανή θέλει καθημερινή προσπάθεια και απ΄ τους δυο. Ας μην ξεχνάμε ότι ένα άγγιγμα, μια γλυκιά κουβέντα, ένα σημείωμα στο τραπέζι πριν φύγουμε για δουλειά, μπορεί να μας φτιάξει τη μέρα.

Ποια είμαι
Anastasias World
Αναστασία Φωκά
BA/MSc Ψυχολογίας
Ψυχοθεραπεύτρια - Οικογενειακή Σύμβουλος - Mindfulness Instructor
Ήρθε η ώρα να συστηθώ… Είμαι η Αναστασία, μαμά δυο παιδιών και εργάζομαι στο χώρο της ψυχικής υγείας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, να διαβάζω βιβλία και επιστημονικά άρθρα, να επιμορφώνομαι και να εξελίσσομαι συνεχώς. Αγαπώ να περνάω χρόνο με την οικογένεια μου, να μαγειρεύω, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω το καράτε, τα ταξίδια, τον καλό καφέ, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου… Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας στο info@anastasiasworld.gr
ODD Sox Greece