5 τρόποι για να διαλέξουμε σωστά τις εξωσχολικές δραστηριότητες του παιδιού μας 
IMG_6283
Στην κατηγορία: Παιδί Ψυχολογία
4 Σεπτεμβρίου 2017 | 11:21 πμ
Ανανεώθηκε: 04-09-2017, 14:44:03

 

Μια εβδομάδα πριν το ξεκίνημα της καινούριας σχολικής χρονιάς. Οι περισσότεροι γονείς μαζί με τα παιδιά μας είμαστε στη φάση που αγοράζουμε σχολικά και προσπαθούμε να οργανώσουμε το πρόγραμμα τους. Είναι λίγο περίεργη κάθε χρόνο αυτή η εποχή, εκτός από τις διακοπές που τελείωσαν, το σχολείο που ανοίγει, πρέπει να οργανώσουμε μέσα στη μέρα του παιδιού και τις εξωσχολικές δραστηριότητες.

Οι εξωσχολικές δραστηριότητες είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο, αφού τα περισσότερα παιδιά από μικρή ηλικία, μετά το σχολείο,  έχουν τόσα πολλά πράγματα να κάνουν, αθλήματα, ξένες γλώσσες, μουσικό όργανο, που δεν μένει χρόνος για παιχνίδι αλλά ούτε και για ξεκούραση. Ένα υπερφορτωμένο πρόγραμμα κουράζει το παιδί, το γεμίζει άγχος, του δημιουργεί προβλήματα συγκέντρωσης και απορρυθμίζει την οικογενειακή μας ζωή.

Οι δραστηριότητες βοηθούν το παιδί να αποκτήσει καλές συνήθειες και πειθαρχία, το βοηθούν να αναπτύξει τις κοινωνικές του δεξιότητες, να μαθαίνει πράγματα που αγαπά, να κάνει φίλους. Οι εξωσχολικές δραστηριότητες κάνουν καλό στο παιδί αρκεί να έχουμε  μέτρο.

5 τρόποι για να διαλέξουμε σωστά τις εξωσχολικές δραστηριότητες του παιδιού μας :

  • Να είναι βασισμένες στην ηλικία του παιδιού.
  • Να ταιριάζουν στις δεξιότητες και την προσωπικότητα του παιδιού.
  • Να το ρωτήσουμε τι του αρέσει περισσότερο.
  • Να μην το υποχρεώσουμε να κάνει μια δραστηριότητα που δεν του αρέσει.
  • Να μην υποτιμήσουμε τον ελεύθερο χρόνο, που είναι σημαντικός για χαλάρωση και παιχνίδι.
Ποια είμαι
Anastasias World
Αναστασία Φωκά
BA/MSc Ψυχολογίας
Ψυχοθεραπεύτρια - Οικογενειακή Σύμβουλος - Mindfulness Instructor
Ήρθε η ώρα να συστηθώ… Είμαι η Αναστασία, μαμά δυο παιδιών και εργάζομαι στο χώρο της ψυχικής υγείας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, να διαβάζω βιβλία και επιστημονικά άρθρα, να επιμορφώνομαι και να εξελίσσομαι συνεχώς. Αγαπώ να περνάω χρόνο με την οικογένεια μου, να μαγειρεύω, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω το καράτε, τα ταξίδια, τον καλό καφέ, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου… Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας στο info@anastasiasworld.gr
ODD Sox Greece