7 πράγματα που χρειάζεται ο γιος από τη μαμά του
IMG_2589
Στην κατηγορία: Ψυχολογία
3 Νοεμβρίου 2017 | 10:45 πμ
Ανανεώθηκε: 03-11-2017, 12:43:42

Η σχέση μαμάς γιου είναι μια πολυσυζητημένη σχέση. Πολλές φορές οι μαμάδες είναι υπερπροστατευτικές με τους γιους τους, να τους τα έχουν όλα έτοιμα μην κουραστούν, να ελέγχουν τη ζωή τους, να μην τους αφήνουν να αναλάβουν ευθύνες, να προλαβαίνουν τα λάθη τους, να ασκήσουν κριτική για τις επιλογές τους.

Έχω και εγώ γιο και τον αγαπάω πάρα πολύ και ναι, θα ήθελα στη ζωή του όλα να είναι εύκολα, μόνο να γελάει και κανείς να μην τον στεναχωρήσει, κανείς να μην τον πληγώσει ποτέ. Όμως αυτό δεν είναι ένα εφικτό σενάριο, η ζωή έχει δυσκολίες, καλές και κακές μέρες και πρέπει να ετοιμάσουμε τα παιδιά μας και για τα δυο. Πώς θα ήθελα να μεγαλώσω το γιο μου; Θα ήθελα να γίνει ένας άντρας που θα αγαπάει και θα σέβεται τις γυναίκες, που θα μπορεί να πάρει πρωτοβουλίες και να αναλάβει ευθύνες, ένας άντρας σίγουρος για τον εαυτό του.

Τελικά τι χρειάζεται ένας γιος από τη μαμά του;

  1. Να είναι δίπλα του.
  2. Να του επιτρέπει να κάνει λάθη.
  3. Να του βάζει όρια, τα όρια θα τον βοηθήσουν να πετύχει στη ζωή του.
  4. Να τον αγκαλιάζει και να τον φιλάει.
  5. Να ξέρει ότι μπορεί να της μιλήσει για οτιδήποτε.
  6. Εμπιστοσύνη, αφήστε του χώρο να μεγαλώσει.
  7. Αγάπη άνευ όρων.
Ποια είμαι
Anastasias World
Αναστασία Φωκά
BA/MSc Ψυχολογίας
Ψυχοθεραπεύτρια - Οικογενειακή Σύμβουλος - Mindfulness Instructor
Ήρθε η ώρα να συστηθώ… Είμαι η Αναστασία, μαμά δυο παιδιών και εργάζομαι στο χώρο της ψυχικής υγείας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, να διαβάζω βιβλία και επιστημονικά άρθρα, να επιμορφώνομαι και να εξελίσσομαι συνεχώς. Αγαπώ να περνάω χρόνο με την οικογένεια μου, να μαγειρεύω, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω το καράτε, τα ταξίδια, τον καλό καφέ, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου… Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας στο info@anastasiasworld.gr
ODD Sox Greece