Διάλεξε να έχεις μια καλή μέρα
AnnaBlog1-8
Στην κατηγορία: Ψυχολογία
1 Οκτωβρίου 2019 | 10:17 πμ
Ανανεώθηκε: 01-10-2019, 10:24:06

Πολλές φορές ακούω στη δουλειά μου (και όχι μόνο) ανθρώπους  που  νιώθουν ότι κάποιος τους αδικεί, που περιμένουν από κάποιον άλλο να πάρει μια απόφαση που θα αλλάξει τη δική τους ζωή. Πολύ συχνά ακούω τη φράση “αν άλλαζε αυτός θα ήταν όλα καλύτερα”.

Νομίζω τα έχεις ακούσει κι εσύ όλα αυτά, τα έχεις πει κι εσύ ίσως.

Αντί να νιώθουμε άσχημα για όλα όσα δεν αλλάζουν μαγικά, αντί να απογοητευόμαστε κάθε φορά που κάποιος άλλος δεν αλλάζει  ή δεν παίρνει την απόφαση που θα μας κάνει χαρούμενους. Ας αποφασίσουμε εμείς για τη ζωή μας. 

Οι μέρες μας μπορούν να γίνουν καλύτερες απλά αποφασίζοντας για μας. Υπάρχει κάτι πολύ δυνατό στο να παίρνουμε αποφάσεις, μας επιτρέπει να έχουμε τον έλεγχο της ζωής μας, των συναισθημάτων και των συμπεριφορών μας. Γινόμαστε υπεύθυνοι για ό,τι μας συμβαίνει και δεν νιώθουμε θύματα των περιστάσεων. 

Το να παίρνουμε αποφάσεις για τη ζωή μας, μας ενδυναμώνει με τρόπους που δεν μπορείς να φανταστείς. Αρχίζουμε να νιώθουμε θετικά με τον εαυτό μας, πιστεύουμε περισσότερο στις δυνάμεις μας, ανεβαίνει η αυτοεκτίμηση μας, γεμίζουμε θετικά συναισθήματα.

Την επόμενη φορά που θα νιώσεις ότι φταίνε οι άλλοι για αυτό που νιώθεις, θυμίσου ότι μπορείς να κάνεις τις μέρες σου καλύτερες. Γίνε αυτή που παίρνει τις αποφάσεις. Ο τρόπος που ζεις, νιώθεις και συμπεριφέρεσαι είναι δική σου επολογή. Αποφάσισε να έχεις μια καλή μέρα!!!

Ποια είμαι
Anastasias World
Αναστασία Φωκά
BA/MSc Ψυχολογίας
Ψυχοθεραπεύτρια - Οικογενειακή Σύμβουλος - Mindfulness Instructor
Ήρθε η ώρα να συστηθώ… Είμαι η Αναστασία, μαμά δυο παιδιών και εργάζομαι στο χώρο της ψυχικής υγείας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, να διαβάζω βιβλία και επιστημονικά άρθρα, να επιμορφώνομαι και να εξελίσσομαι συνεχώς. Αγαπώ να περνάω χρόνο με την οικογένεια μου, να μαγειρεύω, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω το καράτε, τα ταξίδια, τον καλό καφέ, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου… Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας στο info@anastasiasworld.gr
ODD Sox Greece