Γιατί είναι σημαντικό να χαλαρώνεις (χωρίς τύψεις) κάθε μέρα
AnnaBlog1-29
Στην κατηγορία: Ψυχολογία
29 Οκτωβρίου 2019 | 10:43 μμ
Ανανεώθηκε: 29-10-2019, 22:47:00

 Καθημερινά όλοι έχουμε μπροστά μας τις ατζέντες μας γεμάτες με υποχρεώσεις. Προσπαθούμε να κάνουμε όλο και περισσότερα πράγματα μέσα στη μέρα. 

Σκέψεις όπως, “τώρα που έχω λίγο χρόνο να φτιάξω έναν καφέ και να τον πάρω μαζί μου να  σιδερώσω λίγο” , “έχω διάλειμμα ας κάνω λίγη δουλειά στον υπολογιστή” ή “ας κάνω κάτι ακόμα τώρα που έχω κενό” είναι στην καθημερινότητα όλων μας.

Τρώμε μπροστά στον υπολογιστή, διαβάζουμε e-mail  οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Πίνουμε καφέ με τις φίλες μας και στέλνουμε μηνύματα για να προλάβουμε να κάνουμε κάτι ακόμα.

 Προλαβαίνουμε να τα κάνουμε όλα. Πολλές φορές “ενθουσιαζόμαστε” που καταφέρνουμε να κάνουμε πολλά πράγματα ταυτόχρονα και κερδίζουμε χρόνο. Υπάρχει μια γενική ιδέα ότι πρέπει πάντα να είμαστε διαθέσιμοι για δουλειά.  Δουλεύουμε στο γραφείο, στο σπίτι… παντού. Όμως όλο αυτό δεν μας κάνει ούτε παραγωγικούς, ούτε χαρούμενους.

 Σύχνα χάνουμε την αξία της στιγμής. Να περπατήσουμε και να παρατηρήσουμε τι γίνεται γύρω μας ή απλά να χαθούμε στις σκέψεις μας, να διαβάσουμε ένα βιβλίο, να απολαύσουμε τον καφέ μας μακριά από οποιαδήποτε οθόνη, να παίξουμε με τα παιδιά μας, να απολαυσουμε τη βόλτα με το σκύλο μας. Να χαλαρώσουμε και να “χάσουμε”  χρόνο μακριά από υποχρεώσεις, έτσι γιατί αυτό έχουμε ανάγκη. 

Η χαλάρωση και το “χάσιμο χρόνου” είναι στην πραγματικότητα οι τρόποι που έχουμε για να φορτίσουμε τις μπαταρίες μας. Αυτός ο “μη παραγωγικός” χρόνος μας βοηθάει να γεμίσουμε ενέργεια και τελικά να γινόμαστε καλύτεροι στην δουλειά μας και στην προσωπική μας ζωή.

Ας βρούμε ευκαιρίες, λοιπόν, να “χάνουμε χρόνο” και να χαλαρώνουμε χωρίς τύψεις κάθε μέρα. Μερικές σελίδες από το αγαπημέμο μας βιβλίο με λίγο τσάι το βράδυ πριν κοιμηθούμε, μια βόλτα χωρίς κινητό, ηρεμία στον καναπέ κοιτώντας το ταβάνι, μια ώρα ύπνου παραπάνω κάθε βράδυ… αυτές και άλλες τέτοιες στιγμές θα μας βοηθήσουν να  γίνουμε πιο χαρούμενοι και να βρουμε την ενέργεια που χρειαζόμαστε. 

Ποια είμαι
Anastasias World
Αναστασία Φωκά
BA/MSc Ψυχολογίας
Ψυχοθεραπεύτρια - Οικογενειακή Σύμβουλος - Mindfulness Instructor
Ήρθε η ώρα να συστηθώ… Είμαι η Αναστασία, μαμά δυο παιδιών και εργάζομαι στο χώρο της ψυχικής υγείας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, να διαβάζω βιβλία και επιστημονικά άρθρα, να επιμορφώνομαι και να εξελίσσομαι συνεχώς. Αγαπώ να περνάω χρόνο με την οικογένεια μου, να μαγειρεύω, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω το καράτε, τα ταξίδια, τον καλό καφέ, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου… Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας στο info@anastasiasworld.gr
ODD Sox Greece