Αρκεί να το πιστέψεις και….. γίνεται; 
IMG_9851
Στην κατηγορία: Ψυχολογία
16 Ιουνίου 2020 | 8:48 πμ
Ανανεώθηκε: 16-06-2020, 08:48:22

Όλοι έχουμε δει πολλές φορές γραμμένες τις  φράσεις “αρκεί να το πιστέψεις και γίνεται” ή “όταν θες κάτι πολύ το σύμπαν θα συνομωτήσει για να γίνει” ή “πιστεψέ το και είσαι σχεδόν εκεί” και άλλες παρόμοιες.

Πόση αλήθεια κρύβουν αυτές οι φράσεις; Πόσες φορές έχουμε νιώσει  ότι θέλουμε κάτι πολύ αλλά… δεν έχει έρθει το επιθυμητό αποτοτέλεσμα; Πόσες φορές μπορεί να μας έχουν ρωτήσει, “το ήθελες πολύ;”  Και η απαντησή μας να ήταν “ναι, παρα πολύ… αλλά…”

Τι είναι τελικά αυτό που πρέπει να πιστέψεις για να τα καταφέρεις; Όλα αυτά τα χρόνια έχω παρατηρήσει ότι δεν έχει σημασία πόσο πιστεύεις σε ένα όνειρο ή μια ιδέα αλλά το πόσο πιστευεις στον εαυτό σου. 

Αρκεί να πιστέψεις σε σένα και μπορείς λοιπόν. Αλλά τι σημαίνει πιστεύω σε μένα; 

Το πιστεύω στον εαυτό μου είναι κάτι παραπάνω από μια γραμμένη πρόταση για να κινητοποιηθούμε. Πιστεύω σε μένα σημαίνει ότι “με ξέρω”. Γνωρίζω τις δυνάμεις μου και τις αξίες μου. Ξέρω που μπορώ να τα καταφέρω πολύ καλά και που λιγότερο καλά. Έχω μάθει από τις εμπειρίες μου, έχω αποδεχτεί τα λάθη μου και έχω πάρει τα μαθήματα που είχαν να μου δώσουν, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να τα ξανακάνω. Έχω αποδεχτεί τον εαυτό μου. Ξέρω τι μπορώ και τι αντέχω. Έχω μάθει να κάνω τα όνειρα στόχους και να φτίαχνω ένα λειτουργικό πλάνο για να τους πετύχω. 

Κανείς δεν είναι τέλειος, όμως γνωρίζοντας τον εαυτό μας, ξέροντας τα δυνατά μας σημεία μπορούμε να φτάσουμε πιο κοντά σε αυτό που ονειρευόμαστε.

Γνωρίζω τον εαυτό μου και… γίνεται!

Ποια είμαι
Anastasias World
Αναστασία Φωκά
BA/MSc Ψυχολογίας
Ψυχοθεραπεύτρια - Οικογενειακή Σύμβουλος - Mindfulness Instructor
Ήρθε η ώρα να συστηθώ… Είμαι η Αναστασία, μαμά δυο παιδιών και εργάζομαι στο χώρο της ψυχικής υγείας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, να διαβάζω βιβλία και επιστημονικά άρθρα, να επιμορφώνομαι και να εξελίσσομαι συνεχώς. Αγαπώ να περνάω χρόνο με την οικογένεια μου, να μαγειρεύω, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω το καράτε, τα ταξίδια, τον καλό καφέ, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου… Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας στο info@anastasiasworld.gr
ODD Sox Greece