3 Τρόποι για να επικοινωνήσουμε καλύτερα με τα παιδιά μας
cheerful-woman-and-kid-having-fun-in-office-4149077 3
Στην κατηγορία: Ψυχολογία
6 Ιουλίου 2020 | 4:57 μμ
Ανανεώθηκε: 07-07-2020, 10:39:17

Συχνά εμείς οι γονείς ψάχνουμε τρόπους για να επικοινωνήσουμε καλύτερα με τα παιδιά μας.  Πολλές  φορές η επικοινωνία μαζί τους μπορεί να γίνει πραγματικά δύσκολη. Αυτό συμβαίνει γιατί τα παιδιά μας εκφράζονται με διαφορετικούς κώδικες απ’ ότι εμείς.  Ο τρόπος με τον οποίο εκράζονται τα παιδιά δεν είναι πάντα ξεκάθαρος για τους γονείς. Τα παιδιά μας όταν κλαίνε προσπαθούν να μας πουν ότι είναι στεναχωρημένα, ότι νιώθουν αδικία ή ότι φοβούνται. Όταν γκρινιάζουν μπορεί να προσπαθούν να μας πουν ότι νυστάζουν ή ότι δεν περνάνε καλά.

Είναι σημαντικό εμείς οι γονείς να τους μάθουμε να επικοινωνούν και να εκφράζουν τις ανάγκες τους. Πολλοί με ρωτούν “γίνεται;”  Τα καλά νέα  είναι ότι η επικονωνία μπορεί να καλλιεγηθεί και να βελτιωθεί.

3 Τρόποι για να κάνουμε την επικοινωνία με τα παιδιά μας καλύτερη:

Δώστε τους προσοχή όταν κλαίνε. Προσπαθήστε να τα καταλάβετε και να τα ηρεμήσετε. Είναι καλό να τα αγκαλιάζετε και να τα κάνετε να νιώσουν ασφαλεια για να σας μιλήσουν και να μοιραστούν ολα όσα νιώθουν.

Γίνετε δημιουργικοί. Τα παιδιά εκφράζονται καλύτερα μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι. Χρησιμοποιήστε τη μουσική, το χορό, τη ζωγραφική για να τα βοηθήσετε να εκφραστούν.

Μιλήστε με τα παιδιά σας. Τα παιδιά μας είναι καλό να νιώθουν ότι είμαστε διαθέσιμοι για συζήτηση. Να είστε ανοιχτοί στις συζητήσεις και να τα βοηθάτε να καταλάβουν και να δίνουν όνομα  στα συναισθηματα τους. Να νιώθουν πάντα ελεύθερα να σας μιλήσουν και να μην σας φοβούνται.

 

 

Ποια είμαι
Anastasias World
Αναστασία Φωκά
BA/MSc Ψυχολογίας
Ψυχοθεραπεύτρια - Οικογενειακή Σύμβουλος - Mindfulness Instructor
Ήρθε η ώρα να συστηθώ… Είμαι η Αναστασία, μαμά δυο παιδιών και εργάζομαι στο χώρο της ψυχικής υγείας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, να διαβάζω βιβλία και επιστημονικά άρθρα, να επιμορφώνομαι και να εξελίσσομαι συνεχώς. Αγαπώ να περνάω χρόνο με την οικογένεια μου, να μαγειρεύω, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω το καράτε, τα ταξίδια, τον καλό καφέ, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου… Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας στο info@anastasiasworld.gr
ODD Sox Greece