Καθημερινές συνήθειες που οδηγούν στην ευεξία
IMG_20200807_120355 (2)
Στην κατηγορία: Ψυχολογία
7 Αυγούστου 2020 | 11:23 πμ
Ανανεώθηκε: 10-08-2020, 00:37:37

     

Πολύς λόγος γίνεται τον τελευταίο καιρό για το πώς θα ανακτήσουμε την ενέργεια και τη διάθεσή μας.  Για το πώς θα νιώσουμε χαρούμενοι. Πολλοί από εμάς νομίζουν ότι η χαρά είναι ένα συναίσθημα που κρατάει  για λίγο, όμως είναι κάτι περισσότερο από αυτό. Η χαρά είναι τρόπος ζωής.

Η καθημερινότητα μας συχνά δεν βοηθά να νιώσουμε ευεξία και αυτό γιατί κάθε μέρα προσπαθούμε να κάνουμε  πολλά πράγματα μαζί. Φορτωμένα προγράμματα και λίστες με όλα όσα  πρέπει να γίνουν. Πιο πολύ  τρέχουμε και λιγότερο ζούμε. 

Κοιμόμαστε λίγο, δεν αθλούμαστε αρκετά, δεν προσέχουμε τη διατροφή μας, δεν απολαμβάνουμε τις στιγμές μας, δεν στεκόμαστε στις επιτυχίες μας.

Ο δρόμος για τη χαρά και την ευεξία δεν είναι δύσκολος.Υπάρχουν καλές και απλές συνήθειες που μπορούν να μας φτίαξουν τη διάθεση. Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσω 3 από αυτές.

Άσκηση.   Έρευνες έχουν δείξει ότι  η καθημερινή μισάωρη άσκηση προκαλεί έκκριση ενδορφινών, “ορμόνες της χαράς”.  Άθληση στο γυμναστήριο, μια μισάωρη βόλτα στη γειτονία, κοντινές δουλειές με το ποδήλατο μπορούν να βοηθήσουν να κάνουμε την καθημερινή άσκηση μια καλή συνήθεια. Εγώ τον τελευταίο καιρό  ενεργοποίησα την συνδρομή μου στο γυμναστήριο, περπατάω για το γραφείο και χρησιμοποιώ ελάχιστα το αυτοκίνητο για δουλειές κοντά στο σπίτι. 

Ύπνος. Βάλε στο πρόγραμμα σου να κοιμάσαι κάθε βράδυ 7 ώρες. Ο ύπνος επιτρέπει στο σώμα μας να ξεκουράζεται και στο μυαλό μας να να διαχειριστεί τις αναμνήσεις αλλά και τις πληροφορίες της κάθε μέρας.  Από τότε που κοιμάμαι αρκετά κάθε βράδυ, νιώθω καλύτερα είμαι πιο παραγωγική στη δουλειά και στο σπίτι,  και σίγουρα νιώθω καλύτερα.

Διατροφή. Η καλή και ισορροπημένη διατροφή βοηθά να έχουμε περισσότερη ενέργεια μέσα στη μέρα αλλά βοηθά και την ψυχική μας διάθεση. Μια καλή και υγιής διατροφή μπορεί να βοηθήσει  να νιώσουμε χαρούμενοι.  Τα τελευταία χρόνια η διατροφή μας έχει αρκετές ποσότητες από φρούτα και λαχανικά,  αποφεύγουμε τη ζάχαρη, δεν τρώμε γρήγορο φαγητό και όταν είμαστε σε δραστηριότητες εκτός σπιτιού φροντίζω να έχουμε μαζί μας υγιεινά σνακ.  Η εταιρία  Grecian Living είναι η δική μου επιλογή  για υγιεινά και νόστιμα σνακ, αφού  έχει μεγάλη ποικιλία από βιολογικά προιόντα, χωρίς γλουτένη, χωρίς ζάχαρη και χωρίς GMO.

Ποια είμαι
Anastasias World
Αναστασία Φωκά
BA/MSc Ψυχολογίας
Ψυχοθεραπεύτρια - Οικογενειακή Σύμβουλος - Mindfulness Instructor
Ήρθε η ώρα να συστηθώ… Είμαι η Αναστασία, μαμά δυο παιδιών και εργάζομαι στο χώρο της ψυχικής υγείας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, να διαβάζω βιβλία και επιστημονικά άρθρα, να επιμορφώνομαι και να εξελίσσομαι συνεχώς. Αγαπώ να περνάω χρόνο με την οικογένεια μου, να μαγειρεύω, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω το καράτε, τα ταξίδια, τον καλό καφέ, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου… Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας στο info@anastasiasworld.gr
ODD Sox Greece