6 τρόποι για να βελτιώσεις τη σχέση σου
IMG_0916
Στην κατηγορία: Σχέσεις
7 Ιανουαρίου 2019 | 10:48 πμ
Ανανεώθηκε: 07-01-2019, 10:48:24

Οι συζητήσεις με τις φίλες μου πολύ συχνά καταλήγουν…στις σχέσεις. Γιατί μάλωσα σήμερα με το σύντροφο μου, γιατί δεν επικοινωνούμε καλά, που πήγε το σεξ μετά από κάποια χρόνια σχέσης, γιατί είναι περισσότερες οι κακές μέρες από τις καλές, γιατί δεν νοιάζεται για μένα όπως στις αρχές, δεν αντέχω άλλο θα χωρίσω, είμαι πολλή στεναχωρημένη… χωρίσαμε και μου λείπει, βαριέμαι κάνουμε κάθε μέρα τα ίδια πράγματα, δεν τον βλέπω καθόλου. Και πολλά άλλα τέτοια παράπονα ακούω σχεδόν καθημερινά, όχι μόνο από τις φίλες μου, αλλά και στο γραφείο μου από άντρες και γυναίκες.

Τι θέλουμε τελικά από μια σχέση; Πώς θα γίνουν περισσότερες οι καλές μέρες από τις κακές; 6 τρόποι για να βελτιώσεις τη σχέση σου:

  • Να είσαι ο εαυτός σου. Μη φοβάσαι να δείχνεις τον πραγματικό σου εαυτό και να εκφράζεις τι σου αρέσει και τι όχι.
  • Γνώρισε καλύτερα το σύντροφο σου, συζητήστε για τα πάντα, συναισθήματα, εμπειρίες, απόψεις.
  • Διαφωνήστε, οι διαφωνίες είναι μέρος της σχέσης. Μια διαφωνία μπορεί να καταλήξει σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση  και όχι σε καβγά.
  • Να περνάτε καλά μαζί, βρείτε κοινά ενδιαφέροντα, κάντε αστεία, γελάστε μαζί, ταξιδέψτε, κάντε εκπλήξεις.
  • Να έχετε καλή ερωτική ζωή, η καλή ερωτική ζωή ενισχύει τη σχέση.
  • Βρες χρόνο για τον εαυτό σου, δεν μπορεί η σχέση να είναι η μοναδική πηγή χαράς.
Ποια είμαι
Anastasias World
Αναστασία Φωκά
BA/MSc Ψυχολογίας
Ψυχοθεραπεύτρια - Οικογενειακή Σύμβουλος - Mindfulness Instructor
Ήρθε η ώρα να συστηθώ… Είμαι η Αναστασία, μαμά δυο παιδιών και εργάζομαι στο χώρο της ψυχικής υγείας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, να διαβάζω βιβλία και επιστημονικά άρθρα, να επιμορφώνομαι και να εξελίσσομαι συνεχώς. Αγαπώ να περνάω χρόνο με την οικογένεια μου, να μαγειρεύω, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω το καράτε, τα ταξίδια, τον καλό καφέ, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου… Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας στο info@anastasiasworld.gr
ODD Sox Greece