Κρίση στο γάμο μετά το παιδί; 7 τρόποι για να έρθουμε ξανά κοντά
pexels-photo-377058
Στην κατηγορία: Σχέσεις
9 Φεβρουαρίου 2018 | 8:00 πμ
Ανανεώθηκε: 09-02-2018, 02:13:22

Εμείς οι γονείς ξέρουμε ότι όταν έρχεται το μωράκι μας στο σπίτι, γίνεται η προτεραιότητά μας. Όλος ο κόσμος μας κινείται γύρω του. Κοιμόμαστε, όσο προλαβαίνουμε, όταν κοιμάται και εκείνο, η καθημερινότητα μας είναι γεμάτη με πιπίλες, μπιμπερό, αποστειρωτές.

Ο πρώτος καιρός με το μωρό στο σπίτι έχει λίγο άγχος, αϋπνία, κούραση. Σε αυτή τη φάση οι γονείς δύσκολα ζητάμε βοήθεια. Προσπαθούμε να τα καταφέρουμε μόνοι μας. Φτιάχνουμε το πρόγραμμα μας γύρω από τα παιδί και τις ανάγκες του.

Αυτό το πρόγραμμα όμως επηρεάζει τη σχέση μας αφού από ζευγάρι γινόμαστε, μόνο, γονείς. Η ερωτική  μας ζωή και η επικοινωνία  αποδυναμώνονται. Η προσωπική και κοινωνική μας ζωή περνά σε δεύτερη μοίρα. Αυτές οι αλλαγές συνήθως προκαλούν κρίση στη σχέση.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να έρθουμε ξανά κόντα;

  • Κλείστε ξανά ραντεβού. Ναι, ραντεβού. Κανονίστε όσο πιο συχνά μπορείτε να συναντιέστε στο αγαπημένο σας στέκι, όπως παλιά.
  • Επικοινωνήστε με το σύντροφο σας. Πείτε του πως νιώθετε και τι σας έχει λείψει. Μη φοβάστε να μοιράζεστε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας.
  • Όταν κοιμηθεί το παιδί καθίστε στον καναπέ βάλτε ένα ποτήρι κρασί και δείτε ταινία.
  • Ζητήστε βοήθεια. Είναι σημαντικό να μένει το παιδί με κάποιον που εμπιστεύεστε, για να μπορείτε να βγαίνετε με τους φίλους σας
  • Όταν είστε οι δυο σας συζητήστε για οτιδήποτε άλλο εκτός το μωρό.
  • Τονώστε την ερωτική σας ζωή.
Ποια είμαι
Anastasias World
Αναστασία Φωκά
BA/MSc Ψυχολογίας
Ψυχοθεραπεύτρια - Οικογενειακή Σύμβουλος - Mindfulness Instructor
Ήρθε η ώρα να συστηθώ… Είμαι η Αναστασία, μαμά δυο παιδιών και εργάζομαι στο χώρο της ψυχικής υγείας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, να διαβάζω βιβλία και επιστημονικά άρθρα, να επιμορφώνομαι και να εξελίσσομαι συνεχώς. Αγαπώ να περνάω χρόνο με την οικογένεια μου, να μαγειρεύω, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω το καράτε, τα ταξίδια, τον καλό καφέ, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου… Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας στο info@anastasiasworld.gr
ODD Sox Greece