Σχέσεις: Πώς θα περάσουμε καλά μαζί (μέσα στο σπίτι)
24392080-d1fd-48d9-b345-522ae65a51f8
Στην κατηγορία: Σχέσεις
23 Μαρτίου 2018 | 9:43 πμ
Ανανεώθηκε: 23-03-2018, 10:15:40

Και έρχεται εκείνη η ώρα που τα παιδιά κοιμούνται και εμείς καθόμαστε στον καναπέ για να ηρεμήσουμε… Ίσως θα έπρεπε να καθίσουμε παρέα, όμως , οι περισσότεροι επιλέγουμε να είμαστε ο ένας στην τηλεόραση κι ο άλλος στον υπολογιστή ή και οι δυο στο κινητό να χαζεύουμε ειδήσεις και τα social media. Ναι, για μας και το σύντροφο μας μιλάω!

Ακούω καθημερινά τέτοιες ιστορίες, ζευγάρια που στον ελεύθερο χρόνο τους, το χρόνο που μπορούν να κάνουν κάτι μαζί, επιλέγουν να τον περάσουν μαζί -αλλά-χωριστά!

Πολλά ζευγάρια, ίσως τα περισσότερα που ακούω μου λένε «μα έτσι χαλαρώνουμε» ή «τι άλλο μπορούμε να κάνουμε;»

Η αλήθεια είναι ότι αυτή η συμπεριφορά μας απομακρύνει. Όταν δεν εκμεταλλευόμαστε το χρόνο που τα παιδιά κοιμούνται, όσος κι αν είναι αυτός, για να κάνουμε κάτι πραγματικά μαζί σταματάμε να επικοινωνούμε, να συζητάμε, να γελάμε με το σύντροφο μας και αυτό δεν βοηθάει τη σχέση μας. Αντίθετα, μεγαλώνει την απόσταση μεταξύ μας και αυτό δημιουργεί θυμό και στους δυο. Η σχέση δεν εξελίσσεται, απλά μπαίνει κι αυτή στη ρουτίνα της καθημερινότητας.

Τι κάνουμε λοιπόν όταν δεν υπάρχει χρόνος, διάθεση ή βοήθεια για να βγούμε έξω και να ξεφύγουμε λίγο; Δημιουργούμε όμορφες στιγμές μέσα στο σπίτι! Πως;

Πρώτα αφήνουμε τα κινητά και απενεργοποιούμε υπολογιστές.

Βάζουμε ένα κρασάκι και συζητάμε πως περάσαμε τη μέρα μας, τι μας έκανε να γελάσουμε, τι μας στεναχώρησε, τι θέλουμε να κάνουμε αλλιώς, όχι γκρίνια, συζήτηση.

Μαγειρέψετε μαζί κάτι γρήγορο για να φάτε, θα γελάσετε σίγουρα πολύ και αυτή η συνεργασία θα σας φέρει πιο κοντά. Ξεκινήστε να βλέπετε μαζί μια σειρά και να χαλαρώνετε πριν τον ύπνο Παίξτε μαζί, διαλέξτε ένα επιτραπέζιο που σας αρέσει (εμείς παίζουμε jenga) είναι απίστευτο πόσο πολύ γελάς και ξεχνιέσαι παίζοντας!

Είναι  σημαντικό να κρατάμε τη σχέση μας ζωντανή, να μην απομακρυνόμαστε από το σύντροφο μας και να προσπαθούμε καθημερινά να κάνουμε πράγματα που μας φέρνουν πιο κοντά!! Δοκιμάστε το και θα δείτε ότι θα αλλάξει η διάθεση σας και η σχέση σας!

Ποια είμαι
Anastasias World
Αναστασία Φωκά
BA/MSc Ψυχολογίας
Ψυχοθεραπεύτρια - Οικογενειακή Σύμβουλος - Mindfulness Instructor
Ήρθε η ώρα να συστηθώ… Είμαι η Αναστασία, μαμά δυο παιδιών και εργάζομαι στο χώρο της ψυχικής υγείας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, να διαβάζω βιβλία και επιστημονικά άρθρα, να επιμορφώνομαι και να εξελίσσομαι συνεχώς. Αγαπώ να περνάω χρόνο με την οικογένεια μου, να μαγειρεύω, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω το καράτε, τα ταξίδια, τον καλό καφέ, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου… Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας στο info@anastasiasworld.gr
ODD Sox Greece