9 τρόποι για να γίνετε το ιδανικό ζευγάρι
AnnaBlog1-84
Στην κατηγορία: Σχέσεις
13 Μαρτίου 2019 | 11:42 πμ
Ανανεώθηκε: 13-03-2019, 11:50:26

Πολύ συχνά στη δουλειά μου αλλά και στη προσωπική μου ζωή ακούω για ζευγάρια που δεν τα πάνε καλά και τελικά χωρίζουν. Οι λόγοι πολλοί και διαφορετικοί. Άλλες φορές σοβαροί όπως ψυχολογική και σωματική βία.

Και άλλες φορές είναι πολλά μαζί, δεν τα βρίσκαμε, δεν μπορούσαμε να συνεννοηθούμε, “μας τελείωσε”, δεν είμαστε πια ερωτευμένοι, η σχέση μας είχε βαλτώσει. Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι για να χαλάσει μια σχέση. Μερικοί από αυτούς είναι οι παρακάτω:

 • Όταν ασκούμε συνεχώς κριτική σε ότι λέει ή κάνει ο σύντροφος μας.
 • Όταν αρνούμαστε να συνεργαστούμε με το σύντροφο μας.
 • Όταν δεν περνάμε χρόνο μαζί.
 • Όταν κάνουμε συνέχεια παράπονα.
 • Όταν απομονωνόμαστε.
 • Όταν δεν είμαστε ειλικρινείς.
 • Όταν έχουμε συγκρούσεις με τα πεθερικά.
 • Όταν δεν επικοινωνούμε.

Αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που μια σχέση χαλάει και μπορεί να φτάσει στο χωρισμό.  Μπορούμε να κάνουμε κάτι για να μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο τη σχέση μας;

9 Τρόποι για να γίνετε το ιδανικό ζευγάρι:

 1. Πρέπει και οι δυο να είστε ευχαριστημένοι με τη ζωή σας, να κάνετε πράγματα που σας αρέσουν και σας γεμίζουν, να συναντάτε τους φίλους σας, να φροντίζετε τον εαυτό σας.
 2. Μην αρχίζετε την κριτική. Η κριτική δεν βοηθάει. Μπορούμε να επικοινωνήσουμε τι μας αρέσει και τι όχι με θετικό τρόπο.
 3. Ασχοληθείτε με τον σύντροφο σας, ρωτήστε τον πως νιώθει. Είναι σημαντικό να ασχολούμαστε ο ένας με τα συναισθήματα του άλλου. Μετά από μια δύσκολη μέρα μπορούμε να καθίσουμε μαζί και να συζητήσουμε αυτά που σκεφτόμαστε.
 4. Δείξτε σεβασμό και εκτίμηση στον σύντροφο σας. Είναι σημαντικό ο συντροφός μας να νιώθει ότι τον σεβόμαστε, τον εκτιμάμε και τον στηρίζουμε.
 5. Σεβαστείτε τη διαφορετικότητα σας. Μπορεί να σας αρέσουν διαφορετικά πράγματα ή να έχετε διαφορετικές απόψεις σε κάποια θέματα, αυτός δεν είναι λόγος για καυγά.
 6. Kάντε πράγματα που να ευχαρηστούν το σύντροφό σας.
 7. Φροντίστε να έχετε συναισθηματική επικοινωνία.
 8. Κάντε εκπλήξεις, προσπαθήσετε να ξεφύγετε από την καθημερινότητα πού και πού.
 9. Ποτέ μην θεωρήσετε τον άλλο δεδομένο.

Η αλήθεια είναι ότι μια σχέση θέλει πολλή δουλειά για να κρατηθεί. Το ιδανικό ζευγάρι φαντάζει σενάριο από Χολιγουντιανή ταινία. Όμως τελικά δεν είναι ακατόρθωτο, το μυστικό είναι στην επικοινωνία,  όταν επικοινωνούμε θετικά και είμαστε χαρούμενοι μέσα στη σχέση μας, μπορούμε να το καταφέρουμε.

Ποια είμαι
Anastasias World
Αναστασία Φωκά
BA/MSc Ψυχολογίας
Ψυχοθεραπεύτρια - Οικογενειακή Σύμβουλος - Mindfulness Instructor
Ήρθε η ώρα να συστηθώ… Είμαι η Αναστασία, μαμά δυο παιδιών και εργάζομαι στο χώρο της ψυχικής υγείας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, να διαβάζω βιβλία και επιστημονικά άρθρα, να επιμορφώνομαι και να εξελίσσομαι συνεχώς. Αγαπώ να περνάω χρόνο με την οικογένεια μου, να μαγειρεύω, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω το καράτε, τα ταξίδια, τον καλό καφέ, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου… Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας στο info@anastasiasworld.gr
ODD Sox Greece