Τριήμερο…για δύο
a726ecfb-7ce6-4077-9271-646e6cbed01c
Στην κατηγορία: Σχέσεις
12 Αυγούστου 2019 | 10:12 πμ
Ανανεώθηκε: 12-08-2019, 10:12:08

 

Μετά από μια χρονιά γεμάτη υποχρεώσεις, έρχεται το καλοκαίρι για να μου θυμίσει ότι χρειάζομαι ένα διάλειμμα. Διάλειμμα από τη δουλεία, από τo πρόγραμμα, από τις δουλειές του σπιτιού. Χρειάζομαι λίγο χρόνο για να χαλαρώσω, να γεμίσω μπαταρίες, να δω λίγο περισσότερο το συντροφό μου. 

Ένα τριήμερο μόνο για δυο…Ακούγεται πολύ ωραίο, αλλά πόσο εύκολα γίνεται; 

Πρώτη δυσκολία, ποιός θα κρατήσει τα παιδιά τρεις ολόκληρες μέρες; Φέτος ανακάλυψα ότι αν κάτι το οργανώσεις σωστά, μπορεί να γίνει. Ενημέρωσα έγκαιρα τους γονείς μου ότι θέλω να λείψω ένα τριήμερο και χρειάζομαι τη βοήθεια τους. Ήταν και οι δυο πρόθυμοι να βοηθήσουν. Τα παιδιά με τη γιαγιά και τον  παππού, ότι αγαπούν περισσότερο. Κι εμείς είχαμε χρόνο να μείνουμε μόνοι και να ταξιδέψουμε.

Δεύτερη δυσκολία, να μπορέσουμε να λείψουμε και οι δυο από τη δουλεία μας. Βρήκαμε τις ημερομηνίες και τελικά…. τα καταφέραμε.

Λίγες μέρες μετά, το ταξίδι μας ήταν γεγονός. Πρωί Παρασκευής στο λιμάνι του Πειραιά με προορισμό τη Σύρο. Πόσο κόσμο έχει το λιμάνι αυτή την εποχή. Άλλοι τρέχουν να προλάβουν, άλλοι πηγαίνουν χαλαρά τραβώντας τις βαλίτσες τους, άλλοι με τα παιδιά τους, άλλοι ζευγάρια, παρέες κοριτσιών και αγοριών. Και εμείς εκεί, χωρίς τα παιδιά, η εικόνα μας μου θυμίζει κάτι από τα παλιά, κάτι από μια πιο ανέμελη εποχή που καμιά φορά ξεχνάω. Μπαίνοντας στο καράβι ένιωσα ότι οι διακοπές ξεκινούν. 

 

 

 

Λίγες ώρες μετά φτάσαμε στη Σύρο. Η Ερμούπολη υπέροχη.

 

 

 

κι εμείς είχαμε την ευκαιριά να την περπατήσουμε . Είχαμε την ευκαιρία να κοιμηθούμε και να ξυπνήσουμε ότι ώρα θέλαμε. Να συζητήσουμε, να χορέψουμε, να γελάσουμε.

 

 

 

Να πάμε στην παραλία το πρωί και να φύγουμε αργά το απόγευμα, να πιούμε απογευματινά κοκτέιλ.  Να μην κοιτάμε συνεχώς το ρολόι και να μην έχουμε κανένα πρόγραμμα, επιτέλους. Να θυμηθούμε ότι περνάμε πολύ καλά οι δυο μας. 

Να σου πω την αλήθεια; Περάσαμε υπέροχα! Όσο μεγαλώνουν τα παιδιά τόσο περισσότερο καταλαβαίνω πόσο σημαντικός είναι ο χρόνος που περνάμε, μόνο, οι δυο μας. Πόσο τον έχουμε ανάγκη και πόσο μας ανανεώνει.

 

Ποια είμαι
Anastasias World
Αναστασία Φωκά
BA/MSc Ψυχολογίας
Ψυχοθεραπεύτρια - Οικογενειακή Σύμβουλος - Mindfulness Instructor
Ήρθε η ώρα να συστηθώ… Είμαι η Αναστασία, μαμά δυο παιδιών και εργάζομαι στο χώρο της ψυχικής υγείας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, να διαβάζω βιβλία και επιστημονικά άρθρα, να επιμορφώνομαι και να εξελίσσομαι συνεχώς. Αγαπώ να περνάω χρόνο με την οικογένεια μου, να μαγειρεύω, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω το καράτε, τα ταξίδια, τον καλό καφέ, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου… Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας στο info@anastasiasworld.gr
ODD Sox Greece