6 τρόποι για να κάνεις τη σχέση σου καλύτερη  
IMG_3492
Στην κατηγορία: Σχέσεις Ψυχολογία
15 Νοεμβρίου 2017 | 10:51 πμ
Ανανεώθηκε: 15-11-2017, 10:52:43

 

Το θέμα για το σημερινό post είναι σχεδόν συνέχεια μιας συνεδρίας που είχα πριν λίγες μέρες.  Η ερώτηση κατά τη διάρκεια της συνεδρίας ήταν “ τι κάνουμε λάθος στις σχέσεις; γιατί τις  αφήνουμε να τελειώνουν; Θα μπορούσαμε άραγε να κάνουμε κάτι διαφορετικά;”

Είναι αλήθεια ότι πολλές φορές δεν παρατηρούμε τα σημάδια που μας δείχνουν ότι έχουμε απομακρυνθεί από το σύντροφο μας, δεν παρατηρούμε ότι έχει αλλάξει ο τρόπος που επικοινωνούμε, ότι δεν βρισκόμαστε πια για να περάσουμε καλά, ότι δεν έχουμε αρκετό προσωπικό χρόνο. Μας κερδίζει η ρουτίνα, παίρνουν προτεραιότητα άλλα πράγματα και είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι ο σύντροφος μας θα είναι εκεί και θα περιμένει όταν θα έχουμε χρόνο να τον βάλουμε στο φορτωμένο πρόγραμμα μας. Τις περισσότερες φορές οι ανάγκες της σχέσης μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα και αυτό είναι καταστροφικό, διαλύει την συντροφικότητα και φέρνει θυμό στο ζευγάρι.

Υπάρχει τρόπος να μην φτάσουμε τη σχέση μας εκεί;

6 τρόποι για να κάνεις τη σχέση σου καλύτερη:

  • Επικοινωνήστε, συζητήστε για ότι σας απασχολεί.
  • Να είστε δίπλα στο σύντροφο σας όποτε σας χρειάζεται.
  • Δείξτε του τρυφερότητα.
  • Βρείτε χρόνο μόνο για σας τους δυο.
  • Ζητήστε συγγνώμη.
  • Αφήστε του χρόνο και χώρο για τον εαυτό του.
Ποια είμαι
Anastasias World
Αναστασία Φωκά
BA/MSc Ψυχολογίας
Ψυχοθεραπεύτρια - Οικογενειακή Σύμβουλος - Mindfulness Instructor
Ήρθε η ώρα να συστηθώ… Είμαι η Αναστασία, μαμά δυο παιδιών και εργάζομαι στο χώρο της ψυχικής υγείας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, να διαβάζω βιβλία και επιστημονικά άρθρα, να επιμορφώνομαι και να εξελίσσομαι συνεχώς. Αγαπώ να περνάω χρόνο με την οικογένεια μου, να μαγειρεύω, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω το καράτε, τα ταξίδια, τον καλό καφέ, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου… Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας στο info@anastasiasworld.gr
ODD Sox Greece