Έξι μυστικά για έναν επιτυχημένο γάμο
c9214e3c-46fd-462a-816f-4d9970fb1831
Στην κατηγορία: Σχέσεις
1 Αυγούστου 2018 | 10:35 πμ
Ανανεώθηκε: 01-08-2018, 10:32:48

Πολύ συχνά μιλάω με παντρεμένα ζευγάρια και ακούω διάφορα θέματά τους. Άλλοι έχουν πολλά παράπονα, άλλοι νιώθουν ότι η σχέση τους έχει βαλτώσει, άλλοι είναι χαρούμενοι μαζί. Διαφορετικοί άνθρωποι, διαφορετικές σχέσεις.

Η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα παντρεμένα ζευγάρια μπαίνουν σε μια καθημερινότητα με πολλές υποχρεώσεις, ειδικά όταν υπάρχουν παιδιά, έχουμε τόσα πολλά να κάνουμε μέσα στη μέρα και αφήνουμε τη σχέση μας σε δεύτερη μοίρα. Ακόμα και όταν έχουμε χρόνο για να μείνουμε μόνο οι δυο μας, διαλέγουμε την απομόνωση, ξέρεις ο καθένας μπροστά από μια οθόνη, χωρίς να μιλάμε.

Ένας γάμος όμως χρειάζεται δουλειά για να μείνει ζωντανός και εμείς να είμαστε χαρούμενοι μέσα σε αυτόν.

6 μυστικά για να έχεις έναν επιτυχημένο γάμο :

  • Μην αφήνετε γονείς, συγγενείς και γενικότερα τρίτους να επηρεάζουν τη σχέση σας. Εσείς ξέρετε καλύτερα από τον καθένα τι χρειάζεστε και τι σας κάνει καλό.
  • Μην φοβάστε να εκφράσετε ελεύθερα τα συναισθήματα σας, τις διαφωνίες σας, τα παράπονα σας. Μάθετε να επικοινωνείτε.
  • Δημιουργήστε όμορφες στιγμές με γέλιο. Θυμηθείτε αστείες δικές σας στιγμές από το παρελθόν, περιγράψτε κάτι αστείο που είδατε ή ακούσατε. Είναι πολύ σημαντικό να γελάτε μαζί.
  • Κρατήστε ζωντανό το ρομαντισμό στη σχέση σας. Περπατήστε κρατώντας το χέρι ο ένας του άλλου, βρείτε ευκαιρία να δείτε μαζί το ηλιοβασίλεμα.
  • Συνεχίστε να έχετε δική σας ζωή σαν ζευγάρι και μετά τον ερχομό των παιδιών.
  • Κρατήστε ζωντανή την ερωτική σας ζωή.
Ποια είμαι
Anastasias World
Αναστασία Φωκά
BA/MSc Ψυχολογίας
Ψυχοθεραπεύτρια - Οικογενειακή Σύμβουλος - Mindfulness Instructor
Ήρθε η ώρα να συστηθώ… Είμαι η Αναστασία, μαμά δυο παιδιών και εργάζομαι στο χώρο της ψυχικής υγείας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, να διαβάζω βιβλία και επιστημονικά άρθρα, να επιμορφώνομαι και να εξελίσσομαι συνεχώς. Αγαπώ να περνάω χρόνο με την οικογένεια μου, να μαγειρεύω, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω το καράτε, τα ταξίδια, τον καλό καφέ, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου… Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας στο info@anastasiasworld.gr
ODD Sox Greece