Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας, μια (ακόμα) ευκαιρία για να περάσουμε καλά όλοι μαζί
IMG_7336 2
Στην κατηγορία: Οικογένεια
8 Μαρτίου 2019 | 11:17 πμ
Ανανεώθηκε: 08-03-2019, 11:27:39

Πάντα αγαπούσα αυτές τις τριήμερες αργίες.  (Θα μου πεις και ποιος δεν τις αγαπάει;) Από παιδί θυμάμαι να επιστρέφω σπίτι Παρασκευή μετά το σχολείο και να νιώθω χαρά για τη μια μέρα παραπάνω παιχνίδι. Για τη μια μέρα παραπάνω στο σπίτι με τη μαμά και το μπαμπά. Αργότερα σαν φοιτήτρια θυμάμαι κάθε τέτοια αργία να συνδυάζεται με ένα ταξίδι. Και από τότε που έγινα μαμά σκεφτομαι … “ωραία, ευκαιρία να περάσω περισσότερο χρόνο με τα παιδιά”. 

Αυτές οι ανοιξιάτικες μέρες είναι ωραίο να συνδυάζονται με εκδρομές. Το τριήμερο αυτό άλλωστε έχει και το πέταγμα του χαρταετού. Οπότε μια βόλτα στη φύση θα το κάνει πιο ενδιαφέρον. 

Ένα ταξίδι με την οικογενειά μας μακριά από τη ρουτίνα, σίγουρα, βοηθάει. Η οικογένεια έρχεται πιο κοντά, ζούμε όλοι μαζί νέες εμπειρίες, βρίσκουμε χρόνο να φάμε όλοι μαζί και να συζητήσουμε. Θεωρώ ότι τα οικογενειακά ταξίδια βοηθούν να δεθούμε ακόμα περισσότερο. 

Όμως, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να περάσουμε καλά με τα παιδιά μας αν δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε. Μπορούμε στο σπίτι να ετοιμάσουμε ένα ωραίο πρωινό και να φάμε όλοι μαζί. Να πάμε βόλτες στην πόλη, να επισκεφτούμε μουσεία και να περπατήσουμε. 

Ένα πικ νικ είναι πάντα μια καλή ιδέα και ενθουσιάζει τα παιδιά όλων των ηλικιών. Βρες ένα όμορφο και ήσυχο μέρος κοντά στο σπίτι,ετοίμασε τα φαγητά και ξεκινήστε. Εμείς πέρσι δεν ταξιδέψαμε, συνδυάσαμε το πικ νικ με το πέταγμα του χαρταετού. Τα παιδιά χάρηκαν πολύ και εμείς γίναμε πάλι παιδιά. 

 

Παίξτε μαζί τους όσο περισσότερο μπορείτε!!! Αυτό το τριήμερο προσπαθήστε να επικοινωνήσετε, να συζητήσετε, να γελάσετε, να έρθετε πιο κοντά με τα παιδιά σας. Αν θέλετε φορέστε κι εσείς μια στολή ή κάτι αστείο τη μέρα που θα φορέσουν κι εκείνα την αγαπημένη τους στολή,  βγείτε έξω, χορέψτε και περάστε καλά μαζί.

Τελικά δεν έχει σημασία που θα είμαστε, σημασία έχει να περνάμε όμορφες στιγμές που θα γίνουν όμορφες αναμνήσεις και θα μας γεμίζουν συναισθήματα.

Ποια είμαι
Anastasias World
Αναστασία Φωκά
BA/MSc Ψυχολογίας
Ψυχοθεραπεύτρια - Οικογενειακή Σύμβουλος - Mindfulness Instructor
Ήρθε η ώρα να συστηθώ… Είμαι η Αναστασία, μαμά δυο παιδιών και εργάζομαι στο χώρο της ψυχικής υγείας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, να διαβάζω βιβλία και επιστημονικά άρθρα, να επιμορφώνομαι και να εξελίσσομαι συνεχώς. Αγαπώ να περνάω χρόνο με την οικογένεια μου, να μαγειρεύω, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω το καράτε, τα ταξίδια, τον καλό καφέ, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου… Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας στο info@anastasiasworld.gr
ODD Sox Greece