6 μυστικά για μια χαρούμενη οικογένεια
IMG_4784
Στην κατηγορία: Οικογένεια
30 Μαρτίου 2018 | 12:58 πμ
Ανανεώθηκε: 30-03-2018, 00:59:01

Πολλές φορές αναρωτιέμαι, τι κάνει μια οικογένεια πραγματικά χαρούμενη;

Αυτή η εικόνα στις ταινίες που είναι όλοι μαζεμένοι γύρω από το τραπέζι, τρώνε πρωινό, συζητάνε και γελούν, αυτή  για μένα είναι   χαρούμενη οικογένεια.

Χαρούμενη είναι μια οικογένεια όταν τα μέλη της έχουν χρόνο να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, όταν δεν φοβούνται ο ένας τον άλλο, όταν μπορούν να λένε αστεία μεταξύ τους και να γελάνε, όταν προσπαθεί να καταλάβει ο ένας τις ανάγκες του άλλου.

Ξέρω καλά ότι καμιά φορά ξεχνάμε ότι η πραγματική χαρά κρύβεται σε απλές καθημερινές στιγμές και τις αφήνουμε να περνάνε, το κάνω και εγώ καμιά φορά.

 

6 μυστικά για μια χαρούμενη οικογένεια

  • Παίξτε όλοι μαζί, βρείτε ένα παιχνίδι που αρέσει σε όλους (ένα επιτραπέζιο για παράδειγμα) και προσπαθήστε να το βάλετε στην καθημερινότητα σας.
  • Περιορίστε τις  εξωσχολικές δραστηριότητες των παιδιών. Αφήστε χρόνο  κάποιο απόγευμα για να πάτε μια βόλτα στο πάρκο ή μια βόλτα με τα ποδήλατα με τα παιδιά σας.
  • Φάτε όλοι μαζί. Βρείτε χρόνο κάποιες μέρες την εβδομάδα να τρώτε όλοι μαζί, αυτή την ώρα η οικογένεια επικοινωνεί και δένεται περισσότερο.
  • Συζητήστε μαζί. Όταν τα παιδιά γυρίζουν από το σχολείο ρωτήστε τα πως ήταν η μέρα τους και πείτε τους για τη δική σας.
  • Μην φωνάζετε ο ένας στον άλλο. Είναι σημαντικό να επικοινωνείτε με ηρεμία.
  • Μην τσακώνεστε μπροστά στα παιδιά.

Περισσότερα άρθρα μου μπορείτε να βρείτε στο paidorama.com

Ποια είμαι
Anastasias World
Αναστασία Φωκά
BA/MSc Ψυχολογίας
Ψυχοθεραπεύτρια - Οικογενειακή Σύμβουλος - Mindfulness Instructor
Ήρθε η ώρα να συστηθώ… Είμαι η Αναστασία, μαμά δυο παιδιών και εργάζομαι στο χώρο της ψυχικής υγείας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, να διαβάζω βιβλία και επιστημονικά άρθρα, να επιμορφώνομαι και να εξελίσσομαι συνεχώς. Αγαπώ να περνάω χρόνο με την οικογένεια μου, να μαγειρεύω, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω το καράτε, τα ταξίδια, τον καλό καφέ, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου… Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας στο info@anastasiasworld.gr
ODD Sox Greece