6 τρόποι για να περάσουμε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά μας
Screenshot_SmartSelect_2018-04-30-01-39-39
Στην κατηγορία: Οικογένεια
30 Απριλίου 2018 | 12:29 πμ
Ανανεώθηκε: 30-04-2018, 00:53:11

Είναι πολλές οι φορές που σκέφτομαι ότι θα ήθελα λίγο περισσότερο χρόνο με τα παιδιά μου. Υπάρχουν μέρες που επιστρέφω αργά από τη δουλειά και τα βλέπω πολύ λίγο. Και άλλες μέρες που  είμαι νωρίς στο σπίτι, έχω τόσα πράγματα να κάνω που έρχεται το βράδυ και δεν έχω ασχοληθεί όσο θα ήθελα  μαζί τους, αυτά παίζουν, εγώ δουλεύω.

Νομίζω, αυτή η καθημερινότητα είναι γνωστή στους περισσότερους γονείς.

Συνήθως οι γονείς μου λένε ότι έχουν τύψεις που δεν περνάνε αρκετό χρόνο με τα παιδιά τους, ότι περιμένουν το Σαββατοκύριακο για να συναντηθεί όλη η οικογένεια μαζί στο σπίτι και αυτό δεν φτάνει.

Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειαζόμαστε πολλές ώρες για να περάσουμε καλά με τα παιδιά μας. Μπορούμε απλές καθημερινές στιγμές να τις μετατρέψουμε σε παιχνίδι μαζί τους.

6  τρόποι για να περάσουμε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά μας:

  • Αφήστε τα να συμμετέχουν στις δουλειές του σπιτιού, για τα παιδιά είναι πολύ διασκεδαστικό να στρώνουν το τραπέζι, να βοηθάνε στη μαγειρική, να τακτοποιούν μαζί μας το σπίτι. Επιτρέψτε τους να σας βοηθήσουν, θα περάσετε και εσείς καλά μαζί τους.
  • Αφήστε μακριά υπολογιστές και κινητά όταν είστε μαζί τους. Οι υπολογιστές και τα κινητά κόβουν την επικοινωνία με τους γύρω μας, είναι καλό λοιπόν, όταν είμαστε με τα παιδιά μας να τα αφήνουμε μακριά για να μπορούμε να επικοινωνήσουμε ουσιαστικά μαζί τους.
  • Παίξτε μαζί τους. Βρείτε χρόνο για να παίξετε μαζί το αγαπημένο τους παιχνίδι, σίγουρα τα παιδιά σας θα χαρούν πολύ αλλά και εσείς θα διασκεδάσετε και θα ξεχαστείτε.
  • Πηγαίνετε βόλτες, μια βόλτα στο πάρκο αλλάζει τη διάθεση των παιδιών αλλά και τη δική μας.
  • Προσπαθήστε να μη γεμίζετε τη μέρα σας με δουλειές. Όσο περισσότερο ελεύθερο χρόνο έχουμε μετά τη δουλειά, τόσο περισσότερη διάθεση έχουμε να ασχοληθούμε με τα παιδιά μας.
  • Να έχετε μια ρουτίνα πριν τον ύπνο. Ένα επιτραπέζιο ή ένα παραμύθι πριν τον ύπνο είναι το καλύτερο κλείσιμο της ημέρας.

 

περισσότερα άρθρα μου μπορείτε να βρείτε στο paidorama.com

 

Ποια είμαι
Anastasias World
Αναστασία Φωκά
BA/MSc Ψυχολογίας
Ψυχοθεραπεύτρια - Οικογενειακή Σύμβουλος - Mindfulness Instructor
Ήρθε η ώρα να συστηθώ… Είμαι η Αναστασία, μαμά δυο παιδιών και εργάζομαι στο χώρο της ψυχικής υγείας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, να διαβάζω βιβλία και επιστημονικά άρθρα, να επιμορφώνομαι και να εξελίσσομαι συνεχώς. Αγαπώ να περνάω χρόνο με την οικογένεια μου, να μαγειρεύω, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω το καράτε, τα ταξίδια, τον καλό καφέ, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου… Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας στο info@anastasiasworld.gr
ODD Sox Greece