3 μυστικά για να γίνουμε χαρούμενοι γονείς
IMG_0052
Στην κατηγορία: Οικογένεια
9 Μαΐου 2018 | 7:52 πμ
Ανανεώθηκε: 09-05-2018, 07:52:20

 

Όλοι εμείς οι γονείς αγαπάμε πολύ τα παιδιά μας, αλλά πάντα παραδεχόμαστε ότι το να είσαι γονιός μπορεί να γίνει πραγματικά δύσκολο.

Τα παιδιά μας  είναι τα πιο γλυκά και σημαντικά πλάσματα στον κόσμο, όμως συχνά καταφέρνουν να μας φέρουν στα όρια μας.

Πολλές φορές  παραδεχόμαστε ότι έχουμε κουραστεί,  ότι χρειαζόμαστε ένα διάλειμμα και νιώθουμε ότι δεν έχουμε άλλη υπομονή. Άλλες φορές νιώθουμε αγχωμένοι και χωρίς διάθεση αφού συνεχώς κρίνουμε πολύ αυστηρά τον εαυτό μας.

Δεν θα σας κρύψω ότι κι εγώ έχω κάνει αυτές τις σκέψεις αρκετές φορές. Όμως έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι θετικές σκέψεις και συναισθήματα μας βοηθούν να είμαστε καλύτεροι και πιο χαρούμενοι γονείς.

Αλήθεια, ποια είναι τα μυστικά για να γίνουμε  χαρούμενοι γονείς;

  • Να βρίσκουμε χρόνο για τον εαυτό μας όσο πιο συχνά μπορούμε. Είναι σημαντικό να μπορούμε να χαλαρώσουμε και να κάνουμε πράγματα που αγαπάμε. Όταν κάνουμε πράγματα που αγαπάμε είμαστε πιο χαρούμενοι άρα και καλύτεροι γονείς.
  • Εμείς οι γονείς πιστεύουμε πάντα ότι μπορούμε σε κάθε περίπτωση να κάνουμε κάτι ακόμα, ότι μπορούμε να ασχοληθούμε ακόμα περισσότερο με τα παιδιά μας, ότι θα μπορούσαμε να παίξουμε παραπάνω μαζί τους, πολλά ότι.. που μας κάνουν να νιώθουμε λίγοι και τελικά ανεπαρκείς. Οι χαρούμενοι γονείς αντί να σκέφτονται τι θα μπορούσαν να κάνουν καλύτερα, αναγνωρίζουν τις προσπάθειες τους και είναι ευχαριστημένοι με όσα καθημερινά καταφέρνουν.
  • Να αναγνωρίσουμε  ότι εμείς  και τα παιδιά μας μπορεί να κάνουμε  λάθη. Έτσι όταν γίνεται ένα λάθος δεν  θα εκνευριζόμαστε, αλλά με θετικό τρόπο  θα προσπαθήσουμε  να βρούμε λύση και να προχωρήσουμε παρακάτω.

 

Περισσότερα άρθρα μου μπορείτε να βρείτε στο paidorama.com

 

Ποια είμαι
Anastasias World
Αναστασία Φωκά
BA/MSc Ψυχολογίας
Ψυχοθεραπεύτρια - Οικογενειακή Σύμβουλος - Mindfulness Instructor
Ήρθε η ώρα να συστηθώ… Είμαι η Αναστασία, μαμά δυο παιδιών και εργάζομαι στο χώρο της ψυχικής υγείας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, να διαβάζω βιβλία και επιστημονικά άρθρα, να επιμορφώνομαι και να εξελίσσομαι συνεχώς. Αγαπώ να περνάω χρόνο με την οικογένεια μου, να μαγειρεύω, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω το καράτε, τα ταξίδια, τον καλό καφέ, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου… Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας στο info@anastasiasworld.gr
ODD Sox Greece