Τι σημαίνει να είσαι μπαμπάς
IMG_6278
Στην κατηγορία: Οικογένεια
4 Μαρτίου 2018 | 12:41 μμ
Ανανεώθηκε: 04-03-2018, 12:41:55

 

Ο ρόλος του μπαμπά είναι ένας πολύ όμορφος ρόλος. Τι σημαίνει όμως να είσαι μπαμπάς;   Αν σε κερδίζει κάθε μέρα το άγχος για την καθημερινότητα, σου έχω νέα, τα παιδιά σου από εσένα θέλουν λίγα αλλά πολύ σημαντικά για εκείνα πράγματα. Εσύ είσαι ο ήρωας τους, αυτό είσαι και τις μέρες που νιώθεις ότι τα έχεις καταφέρει αλλά και τις άλλες που κάτι έχει πάει στραβά. Να θυμάσαι ότι καλά είναι τα υλικά αγαθά αλλά δεν είναι αυτά που μας κάνουν πραγματικά χαρούμενους. Αλήθεια, έχεις παρατηρήσει ποιες στιγμές δεν ξεχνούν ποτέ τα παιδιά σου; Θυμήσου και θα δεις ότι οι στιγμές που δεν ξεχνούν είναι αυτές που σε έχουν δίπλα τους και νιώθουν την αγάπη σου.

Εγώ όταν ακούω τον Ερμή να μιλάει για το μπαμπά του με ενθουσιασμό είναι όταν περιγράφει τις μεγάλες βόλτες που πάνε μαζί με το ποδήλατο, όταν περιγράφει τα αστεία που λένε και γελάνε μαζί.   Και φυσικά αυτό που παρατηρώ πάντα είναι ότι μιμείται όλες τις συμπεριφορές του, τον τρόπο που μιλάει όταν εξηγεί, τον τρόπο που μιλάει όταν θυμώνει. Είναι ξεκάθαρα το πρότυπο του.

Τι σημαίνει να είσαι μπαμπάς:

  • Να είσαι ο εαυτός σου, να δείχνεις ότι αγαπάς, κατανοείς και δεν κρίνεις τους γύρω σου.
  • Μην φοβάσαι να δείχνεις τα συναισθήματα σου, τα παιδιά σου χρειάζονται αγάπη, την καθοδήγηση και τη στήριξή σου. Γίνε ένα καλό πρότυπο για εκείνα, μην ξεχνάς ότι μιμούνται τις αντιδράσεις, τις συμπεριφορές σου, ακόμα και τον τρόπο που μιλάς.
  • Προσπάθησε να είσαι ειλικρινής μαζί τους και να τους λες πάντα την αλήθεια.
  • Γίνε το παράδειγμα τους, μάθε τους τις αξίες της ζωής δίνοντας τους όμορφα μαθήματα κάθε φορά. Μην ξεχνάς ότι τα παιδιά σου θα ακολουθήσουν το παράδειγμα σου.

περισσότερα άρθρα μου μπορείτε να βρείτε στο

superdad.gr

Ποια είμαι
Anastasias World
Αναστασία Φωκά
BA/MSc Ψυχολογίας
Ψυχοθεραπεύτρια - Οικογενειακή Σύμβουλος - Mindfulness Instructor
Ήρθε η ώρα να συστηθώ… Είμαι η Αναστασία, μαμά δυο παιδιών και εργάζομαι στο χώρο της ψυχικής υγείας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, να διαβάζω βιβλία και επιστημονικά άρθρα, να επιμορφώνομαι και να εξελίσσομαι συνεχώς. Αγαπώ να περνάω χρόνο με την οικογένεια μου, να μαγειρεύω, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω το καράτε, τα ταξίδια, τον καλό καφέ, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου… Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας στο info@anastasiasworld.gr
ODD Sox Greece