3η διεθνής συνάντηση εκπαιδευτών Child’Space στην Αθήνα
chava-baby-parent[1]
Στην κατηγορία: Οικογένεια
28 Ιουνίου 2018 | 7:24 πμ
Ανανεώθηκε: 25-06-2018, 10:30:20

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

 

3η διεθνής συνάντηση εκπαιδευτών Child’Space στην Αθήνα

4 – 9 Ιουλίου 2018 | ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ | 10.00 – 19.00

Το Child’SpaceAthens,το πρώτο επίσημο κέντρο εφαρμογής της μεθόδου Child’Space,The Chava Shelhav method στην Ελλάδα που δημιουργήθηκε από την Μάρθα Κλουκίνα δασκάλα κίνησης και Child’Space practitioner, φιλοξενεί την 3η Διεθνή συνάντηση Εκπαιδευτών και Θεραπευτών Child’Space, The Chava Shelhav method,που θα γίνει στις  4-9Ιουλίου 2018 στην Αθήνα.

H μέθοδος Child’Space συνδυάζει στοιχεία από  το Feldenkrais, την   Emmi Pikler, Mijna Hadders-Algra και την Αισθητηριακή Ολοκλήρωση με σύγχρονες επιστημονικές έρευνες πάνω στην βρεφική ανάπτυξη και παραδοσιακούς τρόπους με τους οποίους αλληλεπιδρούμε με τα βρέφη χρησιμοποιώντας το άγγιγμα, το τραγούδι, την κίνηση, το παιχνίδι και τα αντικείμενα.

Το Child’Space υποστηρίζει την κινητική ,συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη και προάγει τον υγιή δεσμό μεταξύ γονέα και βρέφους.

Προσφέρει στον γονέα τη γνώση και τον τρόπο να παρατηρεί με ευαισθησία το βρέφος του, να ενθαρρύνει τα αναπτυξιακά ορόσημα στη διαδρομή που διανύει μεγαλώνοντας και να εμπλουτίσει την επικοινωνία μαζί του ενθαρρύνοντας την διαδικασία της μάθησης.

Μέσα στο Child’Space μαθαίνουμε να χαιρόμαστε και για τα «μικρά πράγματα» που στην πραγματικότητα είναι μεγάλα κατορθώματα για τον βρεφικό εγκέφαλο.

H μέθοδος Child’Space απευθύνεται σε βρέφη και νήπια με τυπική ανάπτυξη  και έχει εξαιρετικά αποτελέσματα σε παιδιά  που αντιμετωπίζουν αναπτυξιακές ή άλλες δυσκολίες.

Βασική εισηγήτρια της 3ης Διεθνούς συνάντησης Εκπαιδευτών και Θεραπευτών Child’Space, The Chava Shelhav method είναι η Dr.Chava Shelhav ιδρύτρια της μεθόδου Child’Space και διεθνούς φήμης δασκάλα. Η Dr. Shelhav θα δουλέψει στην Αθήνα με παιδιά με ειδικές ανάγκες και τις οικογένειές τους σε εκπαιδευτικό πλαίσιο, προσφέροντας ατομικές συνεδρίες.

Επίσης η Dr. Carolyn Palmer, Associate Professor at Phycological science at Vassar University και η Barbara Leverone, ,MΑ in Mental Health Counseling with advanced training and supervision in Infant Mental Health and Child’Space Trainer and educator

θα παρουσιάσουν την έρευνά τους με θέμα:

  • “Moving into Tummy Time:  Touch and Transitions Aid Parent Confidence and Infant Development”.

Καλεσμένη ομιλήτρια είναι και

η Δρ. Αλεξάνδρα Κλημεντοπούλου, παιδιάτρος –αναπτυξιολόγος

που θα παρουσιάσει τα πολύ ενδιαφέροντα θέματα :

  • “Nευροπλαστικότητα , τελευταίες έρευνες και ευρήματα” και
  • “To παιχνίδι ως μέσο θετικής εξέλιξης” 

Επιπλέον για τους εκπαιδευτικούς σκοπούς αυτής της διεθνούς συνάντησης θα γίνουν ατομικές συνεδρίες όπου εκπαιδευτές και θεραπευτές από όλο τον κόσμο θα συναντήσουν  γονείς  μαζί με τα παιδιά τους, προσφέροντας την βιωματική εμπειρία της μεθόδου Child’Space ,άνευ κόστους. 

Οι γονείς θα λάβουν συμβουλευτική σχετικά με την ψυχοκινητική ανάπτυξη του παιδιού τους, τεχνικές χαλάρωσης,  ιδέες για παιχνίδια κατάλληλα για την ηλικία του βρέφους τους και θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ερωτήσεις για την ψυχοκινητική ανάπτυξη του παιδιού τους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ατομικές συνεδρίες

Θα βρείτε στο www.childspaceathens.gr

‘Η καλέστε στο τηλ.6945 4640 97

Xώρος διεξαγωγής :KIΝΗΤΗΡΑΣ Resedency Center (Eρεχθείου 22, Κουκάκι)

Ημέρες & ώρες συνεδρίου: 4 – 9 Iουλίου | 10.00 – 19.00

Διοργάνωση: Child’SpaceAthens- Μάρθα Κλουκίνα

Επικοινωνία:  Αγγελική Φράγκου

Ποια είμαι
Anastasias World
Αναστασία Φωκά
BA/MSc Ψυχολογίας
Ψυχοθεραπεύτρια - Οικογενειακή Σύμβουλος - Mindfulness Instructor
Ήρθε η ώρα να συστηθώ… Είμαι η Αναστασία, μαμά δυο παιδιών και εργάζομαι στο χώρο της ψυχικής υγείας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, να διαβάζω βιβλία και επιστημονικά άρθρα, να επιμορφώνομαι και να εξελίσσομαι συνεχώς. Αγαπώ να περνάω χρόνο με την οικογένεια μου, να μαγειρεύω, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω το καράτε, τα ταξίδια, τον καλό καφέ, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου… Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας στο info@anastasiasworld.gr
ODD Sox Greece