Διακοπές με τον παππού και τη γιαγιά
IMG_0337
Στην κατηγορία: Οικογένεια
11 Ιουλίου 2018 | 8:10 πμ
Ανανεώθηκε: 11-07-2018, 08:22:16

Ο Ερμής λατρεύει να πηγαίνει στο νησί. Σε κάθε κενό είτε είναι χειμώνας είτε καλοκαίρι ζητάει να πάμε στον παππού και τη γιαγιά. Ειδικά τα καλοκαίρια, περιμένει να τελειώσουν οι σχολικές του υποχρεώσεις και να φύγει όσο πιο γρήγορα γίνεται. Και η γιαγιά δεν του χαλάει το χατίρι. Έρχεται και τον παίρνει με πολλή χαρά.

Ο Ερμής πήγε πρώτη φορά διακοπές πριν από εμάς όταν ήταν τριών χρονών. Ακόμα τη θυμάμαι εκείνη τη μέρα. Την ώρα που έφυγε με τη γιαγιά του ένιωσα ξαφνικά το σπίτι άδειο, ένιωσα ότι δεν έχω τι να κάνω και ναι, στεναχωρήθηκα πολύ. Πέρασαν μερικές μέρες μέχρι να καταλάβω ότι ο Ερμής περνούσε πολύ καλά στο νησί με τους γονείς μου, όταν λοιπόν το κατάλαβα άρχισα και εγώ να περνάω ωραία. Έκανα όλα αυτά που μου είχαν λείψει. Βγήκα , κοιμήθηκα , είδα τις φίλες μου λίγο παραπάνω, πέρασα  χρόνο με το Νίκο.

Τα παιδιά περνάνε όμορφα με τον παππού και τη γιαγιά και χτίζουν πολύ όμορφες αναμνήσεις περνώντας χρόνο μαζί τους. Οι γιαγιάδες και οι παππούδες θέλουν να περνούν ευχάριστο χρόνο με τα εγγόνια τους  και συνήθως φτιάχνουν ένα πρόγραμμα που θα τα κάνει χαρούμενα. Δεν τους χαλάνε χατίρι, τα πηγαίνουν στη θάλασσα αλλά και μεγάλες βόλτες στη φύση. Τους λένε πολλές και ενδιαφέρουσες ιστορίες αλλά ακούνε με προσοχή και τις ιστορίες των παιδιών.

5 λόγοι για να πάει το παιδί διακοπές με τον παππού και τη γιαγιά:

  • Το παιδί γίνεται υπεύθυνο, οι μέρες που περνά μακριά από τους γονείς βοηθούν το παιδί να γίνεται πιο αυτόνομο και υπεύθυνο.
  • Μαθαίνει να νιώθει ασφαλές μακριά από τους γονείς.
  •  Χτίζει όμορφες αναμνήσεις. Αφού η παρέα με τον παππού και τη γιαγιά έχει πολλές ευχάριστες στιγμές,γέλια και τραγούδια.
  • Οι παππούδες απολαμβάνουν τα εγγόνια τους, νιώθουν δραστήριοι και γεμίζουν ενέργεια.
  • Οι γονείς έχουν την ευκαιρία να χαλαρώσουν, να βρουν χρόνο για τον εαυτό τους και για τη σχέση τους.

Αν νιώθετε ανασφάλεια την πρώτη φορά που θα πάει το παιδί στον παππού με τη γιαγιά, δώστε τους κάποιους κανόνες που να μπορούν να τηρήσουν και μια λίστα με τις αγαπημένες δραστηριότητες του παιδιού. Μιλήστε μαζί τους όσο πιο συχνά μπορείτε και αν είναι εφικτό πηγαίνετε να τους δείτε το Σαββατοκύριακο.

Ποια είμαι
Anastasias World
Αναστασία Φωκά
BA/MSc Ψυχολογίας
Ψυχοθεραπεύτρια - Οικογενειακή Σύμβουλος - Mindfulness Instructor
Ήρθε η ώρα να συστηθώ… Είμαι η Αναστασία, μαμά δυο παιδιών και εργάζομαι στο χώρο της ψυχικής υγείας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, να διαβάζω βιβλία και επιστημονικά άρθρα, να επιμορφώνομαι και να εξελίσσομαι συνεχώς. Αγαπώ να περνάω χρόνο με την οικογένεια μου, να μαγειρεύω, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω το καράτε, τα ταξίδια, τον καλό καφέ, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου… Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας στο info@anastasiasworld.gr
ODD Sox Greece