6  Πράγματα που κάνουν τους μπαμπάδες ξεχωριστούς
IMG_6706
Στην κατηγορία: Οικογένεια
15 Ιουνίου 2018 | 8:17 πμ
Ανανεώθηκε: 15-06-2018, 08:17:34

Την Κυριακή 17/6 είναι η γιορτή του πατέρα,  Χρόνια πολλά σε όλους τους  μπαμπάδες!!

Ο  ρόλος της μαμάς είναι το ίδιο σημαντικός με αυτόν του μπαμπά. Και οι δυο κάνουν ότι καλύτερο μπορούν για τα παιδιά τους, όμως εκφράζουν με διαφορετικό τρόπο τα συναισθήματά τους και παίζουν διαφορετικά αφού στους μπαμπάδες αρέσει η περιπέτεια ενώ στις μαμάδες τα πιο ασφαλή παιχνίδια.

Κάθε μέρα βλέπω το Νίκο να γελάει και να παίζει με τα παιδιά. Aκόμα κι αν είναι κουρασμένος έχει τον τρόπο να τα κάνει να διασκεδάζουν. Μεγάλες βόλτες με τα ποδήλατα, ποδόσφαιρο στο πάρκο, σκαρφάλωμα στα δέντρα, είναι μόνο μερικές από τις δραστηριότητες τους έκτος σπιτιού. Αλλά και όταν μένουν στο σπίτι θα παίξουν με επιτραπέζια, θα πουν πολλές ιστορίες, από το πώς πετούν τα αεροπλάνα μέχρι το πώς εξαφανίστηκαν οι δεινόσαυροι. Φυσικά, τα παιδιά μου αγαπάνε να μένουν με τον μπαμπά τους και για έναν άλλο λόγο, πολλές φορές τους επιτρέπει να βγουν από το πρόγραμμα για να παίξουν λίγο παραπάνω.  Τα παιδιά διασκεδάζουν πραγματικά με τους μπαμπάδες τους και αυτό γιατί οι μπαμπάδες συχνά γίνονται παιδιά όταν είναι μαζί τους.

Αλήθεια, τι κάνει τους μπαμπάδες ξεχωριστούς;

  • Παίζουν σαν παιδιά, τρέχουν, σκαρφαλώνουν, λερώνονται και διασκεδάζουν κάθε λεπτό με τα παιδιά τους.
  • Τους αρέσει να εξερευνούν τον κόσμο μαζί τους.  Κάνουν μαζί μεγάλες βόλτες στη φύση και συζητώντας τους λύνουν όλες τις απορίες που μπορεί να έχουν. “Γιατί τα φύλλα των δέντρων γίνονται κίτρινα και πέφτουν;” “Πού χτίζουν τις φωλιές τους τα πουλιά;” “Πώς δημιουργείται η βροχή;”
  • Επιτρέπουν στα παιδιά τους να βγουν από το πρόγραμμα, ακόμα κι αν την άλλη μέρα έχουν σχολείο.
  • Δεν φοβούνται. Ένα μικρό χτύπημα δεν είναι λόγος ανησυχίας, το παιχνίδι συνεχίζεται.
  • Τους αρέσει να αθλούνται, παίζουν ποδόσφαιρο, μπάσκετ και κάνουν μονόζυγο μαζί τους.
  • Δεν τους χαλάνε χατίρι. Δίνουν μια σοκολάτα παραπάνω χωρίς να το πολυσκεφτούν.

 

Περισσότερα άρθρα μου μπορείτε να βρείτε στο superdad.gr

Ποια είμαι
Anastasias World
Αναστασία Φωκά
BA/MSc Ψυχολογίας
Ψυχοθεραπεύτρια - Οικογενειακή Σύμβουλος - Mindfulness Instructor
Ήρθε η ώρα να συστηθώ… Είμαι η Αναστασία, μαμά δυο παιδιών και εργάζομαι στο χώρο της ψυχικής υγείας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, να διαβάζω βιβλία και επιστημονικά άρθρα, να επιμορφώνομαι και να εξελίσσομαι συνεχώς. Αγαπώ να περνάω χρόνο με την οικογένεια μου, να μαγειρεύω, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω το καράτε, τα ταξίδια, τον καλό καφέ, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου… Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας στο info@anastasiasworld.gr
ODD Sox Greece