Γιατί είναι σημαντικό να παίζουμε με τα παιδιά μας
c2c340b0-665b-492f-af6a-16929d46b764
Στην κατηγορία: Οικογένεια
16 Μαρτίου 2018 | 2:35 πμ
Ανανεώθηκε: 16-03-2018, 02:35:28

 

Τις περισσότερες φορές που τα παιδιά μας έρχονται με ενθουσιασμό και μας λένε “έλα να παίξουμε”, εμείς είμαστε έτοιμοι να τους πούμε “περίμενε λίγο” ή “δεν μπορώ τώρα, βρες κάτι να παίξεις μόνος σου”.

Πολλές φορές είναι δύσκολο να ακολουθήσουμε το παιδί μας στο παιχνίδι.

Το έχω ζήσει κι εγώ, να επιστρέφω από τη δουλειά και πριν προλάβω να βγάλω το μπουφάν μου να τρέχουν και τα δυο πάνω μου με ενθουσιασμό για να παίξουμε. Δεν θα στο κρύψω, συνήθως, νιώθω ότι δεν αντέχω να τους κάνω το χατίρι, όμως πάντα παίζω μαζί τους έστω για λίγο και αυτές οι στιγμές του παιχνιδιού με κάνουν να ξεχνάω την κούραση που είχα μέχρι πριν λίγα λεπτά, με κάνουν να γελάω. Ξαφνικά μπαίνω στον κόσμο τους που έχει πολύ χαρά και αισιοδοξία.

Αλλά και εκείνα είναι πολύ χαρούμενα όταν παίζω μαζί τους, με ρωτάνε διάφορα, μέσα από τις ιστορίες που φτιάχνουμε παίζοντας μαθαίνουν καινούρια πράγματα.

Το παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά, αφού τα βοηθά να αναπτύξουν τις κοινωνικές, σωματικές και νοητικές ικανότητες.

Γιατί είναι σημαντικό να παίζουμε με τα παιδιά μας:

  • Τα παιδιά όταν παίζουν με τους γονείς μαθαίνουν πολλά πράγματα για τον κόσμο αφού παίζοντας ρωτούν και οι γονείς λύνουν τις απορίες τους.
  • Περνάμε μαζί τους χρόνο διασκεδάζοντας και γελώντας.
  • Γινόμαστε και εμείς παιδιά, χαλαρώνουμε μαζί τους.
  • Μαθαίνουν να παίζουν με κανόνες.
  • Το παιχνίδι με τους γονείς τα βοηθούν να αναπτύξουν κοινωνικές δεξιότητες όπως, να περιμένουν τη σειρά τους, να μοιράζονται, να εκφράζουν αυτό που θέλουν με λόγια .

Περισσότερα άρθρα μου μπορείτε να βρείτε στο

superdad.gr 

 

Ποια είμαι
Anastasias World
Αναστασία Φωκά
BA/MSc Ψυχολογίας
Ψυχοθεραπεύτρια - Οικογενειακή Σύμβουλος - Mindfulness Instructor
Ήρθε η ώρα να συστηθώ… Είμαι η Αναστασία, μαμά δυο παιδιών και εργάζομαι στο χώρο της ψυχικής υγείας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, να διαβάζω βιβλία και επιστημονικά άρθρα, να επιμορφώνομαι και να εξελίσσομαι συνεχώς. Αγαπώ να περνάω χρόνο με την οικογένεια μου, να μαγειρεύω, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω το καράτε, τα ταξίδια, τον καλό καφέ, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου… Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας στο info@anastasiasworld.gr
ODD Sox Greece