Διακοπές με τον μπαμπά, 4 λόγοι που τις κάνουν μοναδικές
242730d4-5a6e-4764-b206-3992da3cc3f6 (1)
Στην κατηγορία: Οικογένεια
15 Ιουλίου 2019 | 9:56 πμ
Ανανεώθηκε: 15-07-2019, 09:56:05

  Πολλές φορές τυχαίνει η καλοκαιρινή άδεια του ζευγαριού να μην είναι ακριβώς τις ίδιες μέρες. Μπορεί ο ένας από τους δυο γονείς να έχει περισσότερες μέρες άδεια ενώ ο άλλος όχι. 

Έχω συζητήσει πολλές φορές με μαμάδες που παίρνουν τα παιδιά και πάνε νωρίτερα διακοπές και αυτό γιατί συνήθως οι μπαμπάδες έχουν περισσότερες επαγγελματικές υποχρεώσεις. Το έχω κάνει και εγώ αρκετές φορές για να μην μένουν τα παιδιά χωρίς λόγο στην πόλη, για να ευχαριστηθούν λίγο παραπάνω τη θάλασσα.

 Τώρα που γράφω αυτό το ποστ ο Νίκος και ο Ερμής είναι στο νησί.  Με παίρνουν αρκετά τηλέφωνα και μου περιγράφουν πόσο όμορφα περνούν οι δυο τους. Πράγμα για το οποίο ήμουν σίγουρη από την αρχή.

 Και δεν είναι μόνο ο Νίκος, με μεγάλη χαρά ακούω όλο και περισσότερους μπαμπάδες να παίρνουν μόνοι τα παιδιά τους και να πηγαίνουν διακοπές. Μάλιστα κάποιοι το επιδιώκουν κιόλας αφού το φορτωμένο πρόγραμμα τους δεν τους επιτρέπει να περνούν όσο χρόνο θα ήθελαν μαζί τους όταν δουλεύουν.

Οι διακοπές  με το μπαμπά είναι  μια όμορφη εμπειρία για τα παιδιά αλλά και για εκείνον. 

4 λόγοι για να πάνε τα παιδιά διακοπές με το μπαμπά:

  • Δένονται περισσότερο με τα παιδιά τους. Έχουν την ευκαιρία να περάσουν περισσότερο χρόνο μαζί, να  τα φροντίσουν, να παίξουν, να συζητήσουν και να διασκεδάσουν μαζί τους. Όλη αυτή η διαδικασία τους φέρνει ακόμα πιο κοντά.
  • Οι μπαμπάδες δύσκολα λένε όχι στα παιδιά τους. Στις διακοπές με το μπαμπά τα παιδιά οργανώνουν το πρόγραμμα. Σε ποια παραλία θα πάνε, τι θα κάνουν το απόγευμα, αν θα φάνε στο σπίτι ή έξω και αυτό τα κάνει πολύ χαρούμενα.
  • Τα παιδιά θα διασκεδάσουν πολύ αφού οι μπαμπάδες παίζουν μαζί τους σαν παιδιά. Φτιάχνουν κάστρα στην  άμμο, παίζουν ρακέτες, μπάλα και ό,τι άλλο τους ζητήσουν.
  • Τα αφήνουν να ξεφύγουν από το πρόγραμμα. Ναι, οι μπαμπάδες δεν αγχώνονται αν τα παιδιά κοιμηθούν λίγο αργότερα, ούτε αν θα φάνε ένα παγωτό παραπάνω και αυτό τα χαλαρώνει.
Ποια είμαι
Anastasias World
Αναστασία Φωκά
BA/MSc Ψυχολογίας
Ψυχοθεραπεύτρια - Οικογενειακή Σύμβουλος - Mindfulness Instructor
Ήρθε η ώρα να συστηθώ… Είμαι η Αναστασία, μαμά δυο παιδιών και εργάζομαι στο χώρο της ψυχικής υγείας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, να διαβάζω βιβλία και επιστημονικά άρθρα, να επιμορφώνομαι και να εξελίσσομαι συνεχώς. Αγαπώ να περνάω χρόνο με την οικογένεια μου, να μαγειρεύω, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω το καράτε, τα ταξίδια, τον καλό καφέ, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου… Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας στο info@anastasiasworld.gr
ODD Sox Greece