Γιόγκα, 6 λόγοι για να τη βάλετε στη ζωή του παιδιού σας
FullSizeRender
Στην κατηγορία: Παιδί
9 Ιουνίου 2017 | 12:05 μμ
Ανανεώθηκε: 09-06-2017, 14:16:15

Στις μέρες μας όλα κινούνται γρήγορα. Εμείς είμαστε βιαστικοί, συνεχώς προσπαθούμε κάτι να προλάβουμε, το ραντεβού, το σχολικό, μην κλείσει το σουπερ μάρκετ, μην αργήσει το παιδί στην προπόνηση.

Μέσα σε όλο αυτό το τρέξιμο, μια μέρα, πριν από αρκετά χρόνια αποφάσισα να κάνω γιόγκα, όχι τόσο για να γυμναστώ, αλλά για να έρθω λίγο σε επαφή με εμένα, να συγκεντρωθώ και να βάλω στόχους, για να μάθω να αναπνέω ξανά σωστά, για να ηρεμήσω. Αγάπησα το διαλογισμό και τον χαιρετισμό στον ήλιο.

Ο χαιρετισμός στον ήλιο λοιπόν μπήκε στην καθημερινότητα μου, μέχρι που με είδε ο Ερμής. ¨Θέλω κι εγώ να το κάνω¨ μου είπε, το κάναμε μαζί για αρκετό καιρό  και μου ζήτησε να πάει και εκείνος γιόγκα.

Ο Ερμής είναι ένα παιδί με πολύ ενέργεια, που του αρέσει συνέχεια να τρέχει, να παίζει τένις, ποδόσφαιρο. Εκτός από αυτά, είναι και ένα παιδί που δεν εκδηλώνει τα συναισθήματα του. Η γιόγκα μου φάνηκε μια υπέροχη ιδέα για να αρχίσει να γυμνάζει ταυτόχρονα σώμα και πνεύμα, για να μάθει να βάζει στόχους, για να έχει υπομονή, για να μάθει να μην το βάζει κάτω. Κάπως έτσι η γιόγκα μπήκε στη ζωή του Ερμή.

6 λόγοι για να βάλετε τη γιόγκα στη ζωή του παιδιού σας:

Βοηθάει στη σωστή στάση του σώματος

Tο παιδί νιώθει ότι παίζει αλλά είναι συγκεντρωμένο

Aποκτά αίσθηση ισορροπίας

Mαθαίνει να έχει υπομονή

Tο ηρεμεί

Bοηθά στη βελτίωση της συγκέντρωσης και της διάθεσης.

Βοηθά την ψυχολογία και τη σωματική βελτίωση του παιδιού.

Ποια είμαι
Anastasias World
Αναστασία Φωκά
BA/MSc Ψυχολογίας
Ψυχοθεραπεύτρια - Οικογενειακή Σύμβουλος - Mindfulness Instructor
Ήρθε η ώρα να συστηθώ… Είμαι η Αναστασία, μαμά δυο παιδιών και εργάζομαι στο χώρο της ψυχικής υγείας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, να διαβάζω βιβλία και επιστημονικά άρθρα, να επιμορφώνομαι και να εξελίσσομαι συνεχώς. Αγαπώ να περνάω χρόνο με την οικογένεια μου, να μαγειρεύω, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω το καράτε, τα ταξίδια, τον καλό καφέ, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου… Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας στο info@anastasiasworld.gr
ODD Sox Greece