6 λόγοι που ο ρόλος του μπαμπά είναι σημαντικός στην ανάπτυξη των παιδιών.
IMG_6236
Στην κατηγορία: Οικογένεια Ψυχολογία
29 Μαΐου 2017 | 11:15 πμ
Ανανεώθηκε: 29-05-2017, 11:15:50

 

Όλοι έχουμε ακούσει και έχουμε διαβάσει πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της μαμάς στην ανάπτυξη του παιδιού. Έχουν γραφτεί ατελείωτες σειρές για τη σημασία που έχει ο μητρικός ρόλος. Όμως τι γίνεται με τον μπαμπά;

Για πάρα πολλά χρόνια υπήρχε η πεποίθηση ότι η αγάπη και η φροντίδα της μητέρας μόνο, βοηθούν στην υγιή ανάπτυξη των παιδιών. Ο ρόλος του πατέρα ήταν να στηρίξει οικονομικά την οικογένεια, να είναι πιο απόμακρος από τα παιδιά και τα διάφορα θέματα της οικογένειας και του σπιτιού.

Μια πεποίθηση που αποδείχτηκε λανθασμένη. Ο ρόλος του πατέρα είναι πολύ σημαντικός στη ζωή του παιδιού, η αγάπη και η φροντίδα του πατέρα είναι το ίδιο πολύτιμη με αυτή της μητέρας.

Εγώ παρατηρώ καθημερινά τα παιδιά μου, που περιμένουν τον Νίκο για να παίξει μαζί τους, ο Ερμής θέλει να παίξουν ποδοσφαιράκι μαζί, τους ακούω να γελάνε και να το διασκεδάζουν κάθε φορά. Με την Ίριδα παίζουν με τα ζωάκια της. Φτιάχνουν ζούγκλες και κάνουν ιστορίες που διαρκούν ώρες ολόκληρες.

Είναι χαρούμενα τα παιδιά με τους μπαμπάδες τους γιατί τα αφήνουν λίγο πιο ελεύθερα, τους επιτρέπουν να ρισκάρουν πράγματα που μια μαμά μπορεί να μην επέτρεπε.

6   λόγοι που ο ρόλος του μπαμπά είναι σημαντικός στην ανάπτυξη του παιδιού:

  • Βοηθάει το παιδί να γίνει ανεξάρτητο.
  • Με το παιχνίδι του ενθαρρύνει το ρίσκο.
  • Τα παιδιά των στοργικών μπαμπάδων είναι χαρούμενα και ασφαλή.
  • Παροτρύνει τα παιδιά να ανακαλύψουν πράγματα.
  • Κάνει τα παιδιά να πειθαρχούν.
  • Τα παιδιά των στοργικών μπαμπάδων έχουν υψηλή αυτοεκτίμηση.
Ποια είμαι
Anastasias World
Αναστασία Φωκά
BA/MSc Ψυχολογίας
Ψυχοθεραπεύτρια - Οικογενειακή Σύμβουλος - Mindfulness Instructor
Ήρθε η ώρα να συστηθώ… Είμαι η Αναστασία, μαμά δυο παιδιών και εργάζομαι στο χώρο της ψυχικής υγείας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, να διαβάζω βιβλία και επιστημονικά άρθρα, να επιμορφώνομαι και να εξελίσσομαι συνεχώς. Αγαπώ να περνάω χρόνο με την οικογένεια μου, να μαγειρεύω, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω το καράτε, τα ταξίδια, τον καλό καφέ, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου… Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας στο info@anastasiasworld.gr
ODD Sox Greece