Εύκολοι τρόποι για να κάνουμε την καθημερινότητά μας πιο ευχάριστη
IMG_4237
Στην κατηγορία: Ψυχολογία
22 Αυγούστου 2018 | 10:34 πμ
Ανανεώθηκε: 22-08-2018, 10:34:40

 

Οι περισσότεροι άνθρωποι που έρχονται στο γραφείο μου τον τελευταίο καιρό μου λένε ότι δεν περνάνε καλά, ότι κάνουν κάθε μέρα τα ίδια και τα ίδια. Όταν ρωτάω “τι εννοείς τα ίδια και τα ίδια”  παρατηρώ ότι η απάντηση στις πιο πολλές περιπτώσεις είναι “πολλές ώρες στη δουλειά και μετά σπίτι, δεν έχω όρεξη για τίποτα”.

Είναι πραγματικά δύσκολο να βρούμε χαρά, ενέργεια και όρεξη για ζωή, όταν η καθημερινότητα μας δεν περιέχει τίποτα που να μας αλλάζει τη διάθεση.

Και σε αυτό το σημείο με ρωτούν “τι μπορώ να κάνω;” πολλοί πιστεύουν ότι είναι δύσκολο να κάνουν καλύτερη την καθημερινότητα τους. Ότι χρειάζονται μεγάλες αλλαγές και πολύς χρόνος για να καταφέρεις να περάσεις καλά.  Ευτυχώς όμως είναι απλά και εύκολα αυτά που μπορούμε να κάνουμε για να νιώσουμε καλύτερα, αρκεί να έχουμε διάθεση να βγούμε από τη ρουτίνα μας.

4  tips για να κάνεις την καθημερινότητά σου καλύτερη:

  • Προσπάθησε να μην ασχολείσαι με τη δουλεία όταν είσαι σπίτι. Απενεργοποίησε το κινητό και τον υπολογιστή.  Στο σπίτι βρες χρόνο για να ξεκουραστείς, να χαλαρώσεις, να κάνεις πράγματα που αγαπάς.
  • Μια βόλτα μετά τη δουλειά μπορεί να σε βοηθήσει περισσότερο απ΄ ότι φαντάζεσαι. Βρες ένα ήσυχο μέρος για να περπατήσεις.
  • Συνάντησε τους φίλους σου όσο πιο συχνά μπορείς, μια συζήτηση μαζί τους θα σου αλλάξει τη διάθεση.
  • Βάλε στη ζωή σου την άσκηση. Πήγαινε γυμναστήριο όσο πιο συχνά μπορείς.
Ποια είμαι
Anastasias World
Αναστασία Φωκά
BA/MSc Ψυχολογίας
Ψυχοθεραπεύτρια - Οικογενειακή Σύμβουλος - Mindfulness Instructor
Ήρθε η ώρα να συστηθώ… Είμαι η Αναστασία, μαμά δυο παιδιών και εργάζομαι στο χώρο της ψυχικής υγείας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, να διαβάζω βιβλία και επιστημονικά άρθρα, να επιμορφώνομαι και να εξελίσσομαι συνεχώς. Αγαπώ να περνάω χρόνο με την οικογένεια μου, να μαγειρεύω, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω το καράτε, τα ταξίδια, τον καλό καφέ, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου… Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας στο info@anastasiasworld.gr
ODD Sox Greece