7 λόγοι για μικρές αποδράσεις χωρίς τα παιδιά
IMG_8604
Στην κατηγορία: Σχέσεις
7 Ιουνίου 2017 | 9:37 πμ
Ανανεώθηκε: 07-06-2017, 09:37:48

Χθες έψαχνα κάτι στον υπολογιστή μου, άνοιξα διάφορα αρχεία μέχρι που έφτασα στις φωτογραφίες. Εκεί έμεινα πολύ ώρα. Τυχαία άνοιξα το φάκελο των διακοπών, πολλά χρόνια πριν. Στιγμές της ζωής μου που είχα σχεδόν ξεχάσει, μέρη, χαμόγελα, φίλοι, εγώ και ο Νίκος να ποζάρουμε πίνοντας κοκτέιλ ή κουκουλωμένοι με μπουφάν σε χιονισμένα τοπία, ξαπλωμένοι σε αιώρες, να κολυμπάμε με τροπικά ψάρια. Παρατηρούσα τις φωτογραφίες μας και χαμογελούσα μόνη μου γιατί βλέποντας τη στιγμή ανακαλούσα ολόκληρη την ιστορία. Τόσες πολλές όμορφες, ανέμελες στιγμές κρυμμένες μέσα σε έναν υπολογιστή.

Και κάπου εκεί μεταξύ εικόνων και αναμνήσεων μου ήρθε στο μυαλό η ερώτηση μιας φίλης, “δηλαδή μόνο έμενα μου λείπουν κάποιες στιγμές της ζωής μου πριν τα παιδιά;”  Κάτι που όλες έχουμε σκεφτεί κατά καιρούς, αλλά φροντίζουμε να το καταπίνουμε από τύψεις, γιατί μια σωστή μαμά δεν θα το έλεγε ποτέ αυτό. Εγώ εκείνη τη στιγμή σκέφτηκα ότι μου λείπει η ανεμελιά, ο χρόνος που γελούσα με το Νίκο χωρίς να μας χωρίζει η ρουτίνα, μου λείπει στις διακοπές να είμαστε λίγο πιο χαλαροί, να κοιμόμαστε και να ξυπνάμε πιο αργά. Να κάνουμε πρόγραμμα για μας, που να έχει μέσα βόλτες, μουσεία, παραλίες με πολλά σκαλιά και πέτρες, κοκτέιλ, ηλιοβασιλέματα. Να θυμηθούμε ότι περνάμε καλά όταν είμαστε οι δυο μας. Όχι για πολύ, ποτέ δεν είπα ότι μπορώ να αφήσω για πολύ τα παιδιά μου.

Όμως είναι εκείνα τα τριήμερα που σου γεμίζουν τις μπαταρίες, που σου θυμίζουν ότι η σχέση σου είναι σημαντική, που σε φέρνουν πιο κοντά με το σύντροφο σου και πιο δυνατοί μετά αντιμετωπίζετε την καθημερινότητα. Εκείνα τα τριήμερα που σου θυμίζουν ότι ακόμα μπορείτε να περνάτε καλά.

7 λόγοι για μικρές αποδράσεις χωρίς τα παιδιά:

  1. Θα κοιμηθείτε περισσότερο.
  2. Θα θυμηθείτε ότι μπορείτε ακόμα να περνάτε καλά μαζί.
  3. Θα ξεκουραστείτε και θα γεμίσετε μπαταρίες.
  4. Θα βγάλετε τη σχέση σας από τη ρουτίνα της καθημερινότητας.
  5. Θα έρθετε ξανά κοντά.
  6. Θα θυμηθείτε όλα όσα σας δένουν.
  7. Θα ανανεωθείτε και θα γυρίσετε πίσω καλύτεροι γονείς.
Ποια είμαι
Anastasias World
Αναστασία Φωκά
BA/MSc Ψυχολογίας
Ψυχοθεραπεύτρια - Οικογενειακή Σύμβουλος - Mindfulness Instructor
Ήρθε η ώρα να συστηθώ… Είμαι η Αναστασία, μαμά δυο παιδιών και εργάζομαι στο χώρο της ψυχικής υγείας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, να διαβάζω βιβλία και επιστημονικά άρθρα, να επιμορφώνομαι και να εξελίσσομαι συνεχώς. Αγαπώ να περνάω χρόνο με την οικογένεια μου, να μαγειρεύω, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω το καράτε, τα ταξίδια, τον καλό καφέ, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου… Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας στο info@anastasiasworld.gr
ODD Sox Greece