χαμάμ, το δικό μου μυστικό χαλάρωσης
hamam
Στην κατηγορία: Oι Iστορίες Mου
26 Μαΐου 2017 | 9:01 πμ
Ανανεώθηκε: 26-05-2017, 10:21:23

Την προηγούμενη βδομάδα πήγα στο χαμάμ και ήθελα πολύ να μοιραστώ αυτή την εμπειρία μαζί σας. Τώρα που γράφω φοβάμαι ότι δεν έχω τις σωστές λέξεις για να σας την περιγράψω. Άλλωστε εκεί πιο πολύ νιώθεις, οι αισθήσεις είναι εκείνες που ξυπνούν και κάνουν την διαδικασία μοναδική.

Εδώ και δυο χρόνια περίπου μπήκε στη ζωή μου το χαμάμ.  Πάντα με γοήτευε αυτή η ιεροτελεστία. Όταν το σκεφτόμουν ταξίδευα στο χθες, κάπου στην  Σμύρνη, ίσως. Εκεί που το χαμάμ ήταν τόπος συνάντησης, εκεί που οι γυναίκες φρόντιζαν πολύ τον εαυτό τους και ήταν πάντα περιποιημένες, εκεί που οι άνθρωποι καθάριζαν το σώμα τους και ηρεμούσαν την ψυχή τους.

Πήγα λοιπόν και εγώ μαζί με τις φίλες μου, όταν έμαθα ότι στην Αθήνα έχουμε χαμάμ. Αληθινό, ανατολίτικο αλλά και τόσο δικό μας, έτσι όπως το φανταζόμουν.  Η εμπειρία ήταν μοναδική. Ο ατμός σε χαλαρώνει, το μπάνιο σε κάνει να νιώθεις υπέροχα, δεν ξέρω αν είναι οι μυρωδιές, το ελαφρύ μασάζ που σου κάνουν πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του μπάνιου, αλλά όλα βοηθούν να οδηγηθείς στην απόλυτη χαλάρωση. Το σημαντικότερο για μένα είναι ότι νιώθεις καθαρό και μαλακό το σώμα σου, ήρεμο το μυαλό και την ψυχή σου. Όλη η διαδικασία σε βοηθάει να αφήσεις μακριά το στρες, το άγχος και το τρέξιμο της καθημερινότητας.

Το συστήνω ανεπιφύλακτα!!

Ποια είμαι
Anastasias World
Αναστασία Φωκά
BA/MSc Ψυχολογίας
Ψυχοθεραπεύτρια - Οικογενειακή Σύμβουλος - Mindfulness Instructor
Ήρθε η ώρα να συστηθώ… Είμαι η Αναστασία, μαμά δυο παιδιών και εργάζομαι στο χώρο της ψυχικής υγείας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, να διαβάζω βιβλία και επιστημονικά άρθρα, να επιμορφώνομαι και να εξελίσσομαι συνεχώς. Αγαπώ να περνάω χρόνο με την οικογένεια μου, να μαγειρεύω, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω το καράτε, τα ταξίδια, τον καλό καφέ, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου… Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας στο info@anastasiasworld.gr
ODD Sox Greece