10 τρόποι για να νιώσουμε (ξανά) χαρούμενοι
IMG_9851
Στην κατηγορία: Ψυχολογία
7 Ιανουαρίου 2020 | 9:47 πμ
Ανανεώθηκε: 07-01-2020, 10:50:28

 

Σκέφτηκα να γράψω αυτό το άρθρο γιατί τελευταία όλο και περισσότερο ακούω στο γραφείο μου τη φράση “δεν νιώθω χαρούμενος-η”.      Η αλήθεια είναι ότι μπορεί να συμβούν διάφορα πράγματα για να μας χαλάσουν τη διάθεση, όμως αυτά, μόνα τους, δεν μπορούν να πάρουν τη χαρά μας.

Όλοι έχουμε ανάγκη να νιώθουμε χαρούμενοι και ο καθένας από εμάς νιώθει χαρούμενος με διαφορετικό τρόπο.

10 Τρόποι για να νιώσουμε ξανά χαρούμενοι:

Να συναναστρέφεσαι με ανθρώπους που σε κάνουν να γελάς. Κράτα στη ζωή σου  τα ατομα που σε γεμίζουν με όμορφα συναισθήματα και χαρούμενες στιγμές.

 

Δες τη ζωή σου και εστίασε σε όλα τα καλά που έχεις, σε ό,τι λειτουργεί θετικά για σένα. Όταν σου συμβαίνουν καλά πράγματα, ακόμα κι αν τα θεωρείς μικρά, καλωσόρισέ τα στη ζωή σου.

 

Σκέψου το καλύτερο για σένα. Κάνε μεγάλα όνειρα και δούλεψε για να τα πετύχεις.

 

Μην προσπαθείς να αλλάξεις. Μείνε ο εαυτός σου και προσπάθησε να τηρείς όλα όσα πιστεύεις.

 

Άκου την καρδιά σου. Μόνο εσύ ξέρεις τι πραγματικά σε γεμίζει. Ακολούθα αυτά που αγαπάς.

 

Εσύ είσαι υπεύθυνος για τη ζωή σου. Σταμάτα να κατηγορείς τους άλλους και θα βρεις όλες τις απαντήσεις που χρειάζεσαι. Όταν καταλάβεις ότι η ευθύνη για τη ζωή σου είναι δική σου, μόνο τότε θα βρεις τη δύναμη να την ορίσεις.

 

Εστίασε στις μικρές χαρές. Σε αυτούς που σε αγαπούν, στις χαρούμενες αναμνήσεις σου, αυτά είναι τα δώρα σου για μια χαρούμενη ζωή.

 

Εστίασε σε ότι καταφέρνεις καθημερινά στη δουλειά αλλά και στην ζωή σου. Παρατήρησε πόσο βελτιώνεσαι καθημερινά μέχρι να φτάσεις το στόχο σου.

 

Μην υπεραναλύεις. Όταν υπεραναλύουμε κάνουμε υποθετικά σενάρια που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα που ζούμε. Άφησε τις ανησυχίες σου να φύγουν. Πάρε αποφάσεις και προχώρα μπροστά. Θα νιώσεις πολύ καλύτερα.

 

Χαμογέλα ακόμα κι όταν δεν νιώθεις πολύ καλά.

 

Η χαρά είναι μέσα μας, αλλά καμιά φορά δυσκολευόμαστε να το καταλάβουμε. Δες τι δουλεύει για σένα και κάνε τα βήματα για να βρεις τη δική σου χαρά.

Ποια είμαι
Anastasias World
Αναστασία Φωκά
BA/MSc Ψυχολογίας
Ψυχοθεραπεύτρια - Οικογενειακή Σύμβουλος - Mindfulness Instructor
Ήρθε η ώρα να συστηθώ… Είμαι η Αναστασία, μαμά δυο παιδιών και εργάζομαι στο χώρο της ψυχικής υγείας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, να διαβάζω βιβλία και επιστημονικά άρθρα, να επιμορφώνομαι και να εξελίσσομαι συνεχώς. Αγαπώ να περνάω χρόνο με την οικογένεια μου, να μαγειρεύω, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω το καράτε, τα ταξίδια, τον καλό καφέ, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου… Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας στο info@anastasiasworld.gr
ODD Sox Greece