Τα οφέλη της δημιουργικής απασχόλησης στα παιδιά
IMG_0534
Στην κατηγορία: Παιδί
3 Ιουλίου 2019 | 11:10 πμ
Ανανεώθηκε: 03-07-2019, 11:15:56

 

Δημιουργική απασχόληση είναι τα περισσότερα παιχνίδια που παίζουν τα παιδιά μας όταν είναι μόνα τους. Όταν παίζουν με τους αγαπημένους τους ήρωες και κάνουν διαλόγους, όταν τραγουδάνε και χορεύουν, όταν ζωγραφίζουν. Όταν φτιάχνουν ολόκληρες πόλεις με τα τουβλάκια τους, όταν κόβουν σχήματα με το ψαλίδι τους και τα χρωματίζουν. Όταν δημιουργούν όμορφα, πολύχρωμα σχέδια με τα αγαπημένα τους play- doh.

 

Για να ενθαρρύνουμε τη δημιουργική απασχόληση στο σπίτι είναι σημαντικό τα παιδιά μας να έχουν τον εξοπλισμό που χρειάζονται και την παρέα μας. Τα παιδιά μας για να μπορέσουν να εκφραστούν , να διασκεδάσουν και να παίξουν δημιουργώντας χρειάζονται μολύβια, μαρκαδόρους ή ξύλινα χρώματα, ψαλίδια, χρωματιστά χαρτιά και χαρτόνια, τουβλάκια, πλαστελίνες και εμάς δίπλα τους.

Η δημιουργική απασχόληση βοηθά τα παιδιά μας να μαθαίνουν παίζοντας. Μαθαίνουν να μετρούν, μαθαίνουν τα σχήματα και τα χρώματα. Τους επιτρέπει να αναπτύξουν το λόγο τους αφού εκφράζονται και  επικοινωνούν προσπαθώντας να εξηγήσουν τι έφτιαξαν ή κάνοντας μια ιστορία. Τα βοηθά να αναπτυχθούν συναισθηματικά αφού μέσα από το παιχνίδι εκφράζουν τα συναισθήματα τους.  Η ζωγραφική, το κόψιμο και το παιχνίδι με πλαστελίνες βοηθά τα παιδιά να γίνουν πιο επιδέξια με τα χέρια και να περάσουν πιο εύκολα στο στάδιο της γραφής.

Τα παιδιά μου από μικρή κιόλας ηλικία έπαιζαν  με πλαστελίνες, με τουβλάκια και ζωγράφιζαν. Εκείνες τις ώρες καθόμουν μαζί τους και άκουγα τις ιστορίες που έφτιαχναν. Θυμάμαι να δημιουργούν δεινόσαυρους με πλαστελίνες, κάστρα με τουβλάκια και με χαρά να μου διηγούνται τις ιστορίες τους.

 

 

Τα παιδιά μπορούν να περάσουν αρκετή ώρα δημιουργώντας.  Φροντίστε να βρίσκουν τα αγαπημένα τους υλικά στο μπαλκόνι, στον κήπο ή όπου τους αρέσει να περνούν την ώρα τους. Καθίστε δίπλα τους να τα ακούσετε και να δημιουργήστε μαζί τους.  

Ποια είμαι
Anastasias World
Αναστασία Φωκά
BA/MSc Ψυχολογίας
Ψυχοθεραπεύτρια - Οικογενειακή Σύμβουλος - Mindfulness Instructor
Ήρθε η ώρα να συστηθώ… Είμαι η Αναστασία, μαμά δυο παιδιών και εργάζομαι στο χώρο της ψυχικής υγείας. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, να διαβάζω βιβλία και επιστημονικά άρθρα, να επιμορφώνομαι και να εξελίσσομαι συνεχώς. Αγαπώ να περνάω χρόνο με την οικογένεια μου, να μαγειρεύω, να πηγαίνω θέατρο και σινεμά. Λατρεύω το καράτε, τα ταξίδια, τον καλό καφέ, τις συζητήσεις και τις βόλτες με τις φίλες μου… Μέσα από αυτό το blog θα μοιράζομαι μαζί σας τις ιστορίες μου και περιμένω να μου πείτε τις δικές σας στο info@anastasiasworld.gr
ODD Sox Greece